Oldal kiválasztása

PlayIT 2012

PlayIT 2012
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ismét túl vagyunk egy PlayIT kiállításon, ahol számos játékkal, illetve a Star Wars és különböző mangasorozatok jelmezébe öltözött látogatóval találkozhattunk.

A PlayIT nem árult zsákbamacskát, hiszen idén is elsődlegesen az akciós szoftverekről és a már megjelent játékokról szólt a show, ezt viszont évről évre egyre grandiózusabb mértékben sikerül megvalósítani. Mi ugyan továbbra is hiányoljuk az olyan rendezvényeket, mint amilyen a bécsi Game City volt az idén, ahol kipróbálhatjuk a megjelenés előtti címeket, különféle exkluzív szakmai bejelentéseket hallhatunk, és ott van minden cím, amit karácsonyra be lehet majd rendelni – de ez a kiállítás tudatosan nem erről szólt. Idén pedig lett volna újdonság itthon is elég, hiszen a Wii U megjelenése előtt állunk, ám ennek ellenére a Nintendo egyáltalán nem volt ott a rendezvényen. Megjegyzem, bár az Xbox és a Microsoft neve alatt futott a PlayIT, ennek ellenére a Sony képviseltette magát önálló standdal, PS Vita konzolokkal és a Wonderbookkal is… És ugyan elsődlegesen a játékokról volt itt szó, a Windows 8 és a Windows Phone 8 rendszert is ki lehetett próbálni, habár kevésbé fajsúlyos volt a jelenlétük. Így, no meg az egyetlen, a rendezvényen elérhető játékboltnak köszönhetően idén is kicsit egyoldalú lett a kiállítás, ám ezt bőven ellensúlyozta a változatos felhozatal és a rengeteg akciós termék. Utóbbiak, ahogy hallottuk, a levásárolható belépőjegynek és az előre beharangozott játékvásárlási akcióknak köszönhetően igencsak jól sülhettek el, mivel úgy tudjuk, szombaton óriási sorok kígyóztak az akciós termékekért, és előfordult, hogy valaki több órát is sorban állt, mire kedvezményesen hozzájuthatott hőn áhított játékához.

Kattints ide a további képekért!

De a választék a kipróbálható címek terén is óriási volt, hiszen rengeteg játékgép állt a látogatók rendelkezésére (kezdve a megjelenés előtt álló Far Cry 3-mal, de kinn volt a Forza, az AC3, a FIFA 13, a Call of Duty: Black Ops 2, a Halo 4 vagy az Angry Birds is), így sokkal könnyebben el lehetett dönteni, hogy melyik kerüljön majd a karácsonyfa alá. Szerencsére a nagyobb hazai játékforgalmazók mind jelen voltak, így aki azért látogatott el a rendezvényre, hogy játsszon, biztosan nem csalódott. Kipróbálhatók voltak természetesen a különböző mozgásérzékelős játékok (Move, Kinect) is, no meg aki elfáradt a videojátékokban folytatott küzdelemben, színpadi rendezvényeket nézhetett meg, vagy egyszerűen csak belemerülhetett a cosplayes maskarák forgatagába. Volt egy retro sarok is, ahol özönvíz előtti masinákon lehetett nosztalgiázni, valamint a felső szinten a mangás és jelmezes vonal képviseltette magát, és természetesen versenyeken is részt lehetett venni.

Összességében tehát sikerült az eddigi színes kavalkádot most is prezentálni, és ahogy elnézem, évről évre egyre több és többféle játékkal képviseltetik magukat a kiállítók, így aki játszani szeretett volna, vagy kihasználni a rendezvény ideje alatt elérhető akciókat, maradéktalanul elégedett lehetett. Nekünk továbbra is a szakmai vonal és az újdonságok, a megjelenés előtti technológiák és termékek hiányoznak, ám ennek ellenére örülünk, hogy végre minden évben van egy hely, ahol a látogatók ennyi játékot kipróbálhatnak, és találkozhatnak a forgalmazók kínálatával.

Translate »