Oldal kiválasztása

Angry Birds Trilogy – Játékteszt

Angry Birds Trilogy – Játékteszt
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Rovio dühös madarai nem férnek a bőrükbe, s az Android és az iOS meghódítása után ezúttal 3DS-en, PlayStation 3-on és Xbox 360-on is bosszút esküsznek a tojásaikat elrabló zöld malacokkal szemben. Kipróbáltuk az Angry Birds Trilogy-t.

A finn Rovio igazi sikertörténetet tudhat magáénak. A csapat három évvel ezelőtt mutatta be iOS-on, majd kicsit később Androidon az Angry Birds-öt, ami tulajdonképpen olyan játékok által kitaposott ösvényt követett, mint a Scorched Earth, a Human Cannonball vagy az Artillery. A recept csak apró, igaz, később lényegesnek bizonyuló pontokon változott, miközben a körítés annyiban tért el a korai elődökétől, hogy különböző tulajdonságú madarakat lőhettünk ki egy csúzliból, malacvárakat rombolva. Időközben aztán akkorára hízott az Angry Birds őrület, hogy mindenféle platformra megjelent a játék, közben pedig komoly reklámhordozó is lett, így mostani tesztalanyunk nem csak az alapjátékot, de a később különböző ünnepekre koncentráló Angry Birds Seasont és a Rio című rajzfilmet promótáló Angry Birds Rio-t is tartalmazza.

 

És az Angry Birds Trilogy legnagyobb problémája pontosan ebből eredeztethető. A három ismert alapjátékon túl ugyanis lényegi újdonságot csak az a 19 új szint kínál, amit hozzácsaptak a felsorolt három alapjáték kínálatához, ráadásul a Trilogy három játéka nem tartalmazza az évek során megjelent összes ingyenes kiegészítőt, ami teljesen érthetetlen. Persze így is több száz pálya vár ránk, amelyek teljesítése ismételten rengeteg időnket fogja felemészteni, de amíg mobilkészülékeken az érintőkijelzőnek köszönhetően szórakoztató és kényelmes volt az irányítás, addig PlayStation 3-on a Move nem könnyíti meg a dolgunkat, a kontrolleres csúzliövészet pedig kissé nehézkes, és közel sem olyan gyors és reszponzív, mint azt várnánk. Persze ezeken túlmenően HD-s látványvilágot és minden eddiginél jobban kidolgozott háttereket kapott minden egyes pálya, de a játékmenet már semmiben se tud újat mutatni. Egyik epizódban sincsenek új képességű madarak, nincs semmi exkluzív újdonság, így joggal merül fel a kérdés, miért is vásárolnánk meg még egyszer azt, amire egyszer már pénzt költöttünk?

 

A Rovio valószínűleg azokra a rajongókra alapoz, akiknek teljesen mindegy hogy milyen platformon, de mindig és mindenhol el akarják érni kedvencüket. Az Angry Birds Trilogy pedig első alkalommal hozza el az említett platformokra a dühös madarakat, így ha otthon vagyunk, minden bizonnyal kényelmesebb nagyképernyőn, HD-ban hódolni kedvenc szenvedélyünknek. Hogy ez az üzletpolitika kinek szimpatikus, azt döntse el maga, az viszont kissé szemetszúr, hogy a mindenféle egyediséget és újdonságot mellőző Trilogy-t teljes áron dobta piacra a finn csapat, miközben legjobb esetben is egy XBLA vagy PSN megjelenésnek lett volna csak létjogosultsága, természetesen sokkal olcsóbban.

 

Értékelés: 5/10

Translate »