Oldal kiválasztása

FIFA 13 – Előzetes

FIFA 13 – Előzetes
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A FIFA-sorozat legújabb évadjában ezúttal minden korábbinál több és hasznosabb újdonságok várják a virtuális futball szerelmeseit.

Már évek óta bevett gyakorlat, hogy az ősz közeledtével egy vadonatúj FIFA epizód megjelenésére is számítanunk kell a boltok polcain, és mi sem természetesebb annál, minthogy ez az idei esztendőben sem lesz ez másként. Habár volt egy olyan időszaka a sorozatnak, amikor az EA Sports mintha megakadt volna a fejlődésben, de immáron sokadik éve sikerül hasznos újdonságokat alkalmazniuk az egyik legjobb focis videojáték esetében.

A FIFA 13 megalkotása közben is megmaradt ez a szándékuk, így a többjátékos mód mellett a karrier keretein belül is komoly reformokra számíthatunk. Az egyik legjobb újdonságnak alighanem azt tekinthetjük, hogy immáron szövetségi kapitányként is irányíthatunk egy nemzeti válogatottat, amennyiben felkérnek minket rá. Minél sikeresebbek leszünk egy saját futball klub irányításában, annál nagyobb az esélye, hogy jobb és nagyobb tétekkel kecsegtető ajánlatokat kapunk szövetségi kapitányként, aminek keretein belül nem kell elbúcsúznunk régi csapatunktól sem, hiszen kettőt is irányíthatunk egyszerre. A kommentátorok természetesen igyekeznek majd mindezt nyomon követni, így nem csak az évad közbeni változások fognak dinamikus frissítések formájában bekerülni a játékba, hanem egy adott meccs közben egy párhuzamosan futó mérkőzésről is kapunk majd információkat.

:galeria:

A FIFA 13 berkein belül ugyanakkor az online interakciók, valamint a többjátékos mód esetében is komoly változások várhatók, amit elsősorban a régóta tervezett EA Sports Football Club névre keresztelt rendszernek köszönhetünk. A szisztéma segítségével a játékosok millióinak lehetőségük lesz egy online platform segítségével megbeszélni egymással tapasztalataikat, vagy megosztani a többiekkel az elért eredményeket, valamint a kimagasló pillanatokat. A Football Club segítségével bárhol és bármikor lehetőségünk lesz összekapcsolódni a többi játékossal, híreket kapni az aktuális változásokról, az átigazolásokról és a fontosabb eseményekről. A rendszeren belül egy aukciós ház is vár majd minket, aminek köszönhetően lehetőségünk lesz licitálni különböző focistákra, ennek hála immáron nem csak nekünk tehetnek ajánlatot, hanem mi is tehetünk más csapatoknak – ez az egyjátékos módra is igaz lesz –, sőt, akár alkudozásba is kezdhetünk egy bizonyos futball klubbal, ha éppenséggel sokalljuk a kitűzött árat egy focistáért cserébe.

A legújabb FIFA epizódban ugyanakkor számtalan egyéb újdonságot is várhatnak a rajongók, így bevezetésre kerül például a menedzseriroda, amelynek köszönhetően akár a szezon kellős közepén is lehetőségünk lesz csapatot váltani, de felfogadott menedzserünket megbízhatjuk azzal is, hogy folyamatosan figyelje a virtuális futballvilág alakulásait, bizonyos játékosok értékeit, de arra is megkérhetjük, hogy a pálya széléről hasznos tippekkel lásson el minket vagy csapatunkat. Sokkal összetettebb rendszerben zajlanak majd egyébiránt az átigazolások is, lévén a szerződések megkötése már-már a menedzserjátékok összetettségére fog emlékeztetni minket, a döntésekben így például lehetőségünk lesz tanácsot kérni, az új játékosok számára életutat kijelölni és így tovább. Mindezek mellett természetesen komoly reformációk érték a védekezést és a passzrendszert is, utóbbi esetében leginkább finomhangolások, előbbinél azonban egy alapjaitól újragondolt szisztéma fogad majd minket.

A játék konzolokon továbbra is a megszokott színvonalat fogja nyújtani a látvány tekintetében, de PC-n lesznek majd meglepetések is, így például a három monitor egyidejű támogatása, aminek köszönhetően sokkal könnyebben áttekinthetjük az egész pályát és a helyzeteket. A FIFA 13 tehát minden kétséget kizáróan a sorozat esetében az utóbbi évek legtöbb újdonságával szolgáló évadja lesz, így már csak az a kérdés, hogy a játékosoknak is bejönnek-e a módosítások, vagy sem. Mivel többnyire pozitív újításokról van szó, ezért a legtöbben valószínűleg örülni fognak a változásoknak!

Hozzászólások

Translate »