Oldal kiválasztása

Xbox 360 Wireless Speed Wheel – Bemutató

Xbox 360 Wireless Speed Wheel – Bemutató
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nem vagy hardcore autóversenyjáték rajongó, de szereted a száguldást, s otthon szeretnél autentikus vezetési élményben részesülni? Akkor remek választás lehet a Microsoft tavaly év végén megjelent új kontrollere, az Xbox 360 Wireless Speed Wheel.

 Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft igyekszik a száguldás szerelmesinek igényeit is lefedni, az Xbox 360 Wireless Racing Wheel azonban pont annak a szűk rétegnek szólt, akik igazi hardcore játékosként rajonganak a versenyjátékokért. A tavaly év végén megjelent Wireless Speed Wheel szembe megy ezzel a koncepcióval, esetében ugyanis nem kapunk pedálokat, s egy teljes szettet, csak mindössze egy első látásra nagyon pici, mégis minden elemében profin összerakott kormányt. Az új kiegészítő elutasítja napjaink mozgásérzékelős őrületét (vagyis használatához nem kell Kinect), de beépített giroszkópjának köszönhető mozgásunk precíz lekövetése se okoz neki gondot.

 

A kontroller első látásra úgy fest, egy az egyben megörökölte az Xbox 360 irányítójának minden gombját, azonban a Guide, Start, Back, D-Pad, ABXY négyes gombok mellett csak a két ravasz fért még rá a kiegészítőre. A ravaszok kialakítása azonban kényelmes, s ez nem csak meglepően nagy méretűknek köszönhető, hanem annak is, hogy hosszú úton járnak, azaz könnyű velük finoman fékezni vagy gázt adni. A kormányon nem találunk bumpereket (LR,RB gombok), ami kezdetben fájó hiányt fog jelenteni, ugyanis azoknál a játékoknál, amelyek gombkiosztásában szerepelt az LB és az RB, azoknál vagy eltűnnek a rájuk kiosztott funkciók, vagy más gombokra kerülnek át. Ezt igyekszik feledtetni, hogy a Wireless Speed Wheel lényegében minden eddigi Xbox 360-ra megjelent versenyjátékkal kompatibilis.

 

Tesztünk során olyan játékokkal igyekeztünk kipróbálni a fogásra is kényelmes kormányt, mint a DiRT 3, a Formula 1 2010, a Forza Motorsport 4, vagy a Need for Speed: Hot Pursuit. Mindegyik esetben meglepően precízen és pontosan reagáltak mozdulatainkra a játékok, függetlenül attól, hogy árkád címről vagy szimulátorról volt szó, egész kellemes vezetési élményben volt részünk. Azt azért be kell vallani, hogy a kontrolleres irányítás után alaposan szokni kell a levegőben kormányzás érzését, mert ki kell tapasztalni, mikor mennyire szabad forgatni a kormányt, vagy melyik autónál mennyire taposhatunk bele a gázpedálba. A kiegészítő egyébként gyakorlatilag bármilyen pozícióban remekül használható, így nem kell mereven előre tartani, ugyanis akár ülve is szuperül leköveti mozgásunkat.

 

Mégis csak annak érdemes elgondolkodnia a Wireless Speed Wheel vételén, aki nem megrögzött sim-rajongóként merül el az autóversenyes játékok világában, hanem csak lelkes amatőrként szeretne a kontollernél egy fokkal hietelesebb vezetési élményben részesülni. A Microsoft kiegészítője erre remek lehetőséget biztosít, meglepően olcsó ára (12 ezer FT), minőségi kialakítása és precízitása miatt ugyanis remek alternatívát nyújthat.

 

A terméket a Konzolok Szervize biztosította a teszthez, és alább meg is vásárolhatjátok:

Értékelés: 8/10

Translate »