Oldal kiválasztása

Gotham City Impostors (X360) – Játékteszt

Gotham City Impostors (X360) – Játékteszt

Mi történik, ha egy halom felnőtt úgy gondolja, beöltöznek különböző jelmezekbe, maguk barkácsolt fegyvereikkel felvértezik magukat, majd rendet tesznek a környéken. A GCI pont ezt a feltevést boncolgatja.

 

A múlt évi GC során már volt szerencsénk játszani a GCI-vel, amely nagyon egyszerű alapfeltevéssel operál (lásd a bevezetőt), és ezt egy adag humorral megspékelve tálalja egy kizárólag multiplayerben játszható játékban. Aki hiányolta a multizás lehetőségét a legtolsó Batman-játékban, most bepótolhatja a GCI segítségével, amely egy 1200 MS pontért begyűjthető DLC fomájában érkezett meg X360-ra (és PSN-re, valamint PC-re is), és kifejezetten csak a többi játékossal játszható, tehát csak Gold előfizetés birtokában hajlandó elindulni.
 
Ha viszont rendelkezésre állnak a feltételek, akkor 5 pályán, 6 fős Joker és Batman csapatokban mérhetjük össze képességeinket a multik során, king of the hill, capture the flag és deathmatch játékmódokban (nevezhetjük éppen Fumigationnek, de attól nem fogják többen tudni, miről beszélünk :)). Persze, csak akkor, ha éppen kapunk rendesen ellenfelet a lobbyban, vagy éppen nem akadozik az online játék annyira, hogy az élvezhetetlenné válik. Ha most egy single-multi vegyes játékot teszteltünk volna, akkor azt mondom, betudhatjuk a kezdeti nehézségeknek, de egy kizárólag multis játék esetében ez azért ciki.
 
Maga az alapötlet egyébként élvezetes játékot rejt magában, ám a kivitelezés azért hagy némi kívánnivalót maga után. A grafika messze nem hozza az elvárt színvonalat, ami azért meglepő, mert a GC során szinte ugyanezt a grafikát láthattuk (főként a fákon jelenik meg jól a puritánság, meg úgy minden kicsit szögletes), és akkor még azt hittük, hogy ez csak a preview build csökevényessége – hát most kiderült, hogy nem. A másik probléma az, hogy néhány napnyi játék után megunja az ember a GCI-t, egyrészt azért, mert nincs elég változatos terep, sem pedig több játékmód, másrészt pedig azért, mert a multiban a matchmakingben kapott társak-ellenfelek néha annyira színvonalon aluliak, hogy az ember elunja, hogy renegát módjára egyedül kell hentelnie.
 
A játék során XP pontokat gyűjthetünk, amikkel aztán további kütyüket, kosztümöket és egyéb kellékeket szerezhetünk be, és ezzel önmagában nem is lenne gond, hiszen egy kizárólag multis játékban ez az egyik lehetőség, hogy motiválják a fejlesztők a játékosokat arra, hogy visszatérjenek. A gond az, hogy nagyon sok cucc külön, Black Marketes DLC formájában is beszerezhető, pénzért, azaz aki lusta, megveheti magának a különböző felszereléseket, de akár dupla XP bónuszt is beszerezhet a Monolithtől, ha hajlandó fizetni…
 
A produkciót leginkább az menti meg, hogy maguk a készítők sem vették komolyan az egészet, és annyi humort pakoltak bele, amennyit csak bírtak, így bár a szinkronhangok nem túl tehetségesek, a beszólások viccesek, és a magunkra aggatható gúnyák is helyenként fenomenálisak. A grafika csiszolatlanságát is ugyanez, a karakterek vicces külseje és kellékei, mentik meg. Az irányítást viszont nagyon jól eltalálták, ezt már a GC során is megtapasztalhattuk, így maga a játék kellemes szórakozást tud nyújtani, mert az alapok a helyén vannak. A felmerülő bugokat folyamatosan javítják, és információink szerint a matchmaking rendszere is javul majd a következő ingyenes DLC-ben, ami ráadásul egy új térképet is tartalmaz majd. (Ez márciusban érkezik, és az ingyenes DLC-ben beígért javítások és bővítések befolyásolták a a cikk végén olvasható értékelésünket is.)
 
Összességében azt mondhatjuk, hogy a Batman univerzumot és a humort kedvelőknek érdemes tenniük a játékkal egy próbát, hiszen a multis játék temérdek szórakozást és izgalmat képes nyújtani, ha felülemelkedünk az apróbb hibákon, ám senki se számítson arra, hogy hosszú heteken át tartó szórakozást vásárolhat 1200 MS pontért, ha benevez a GCI-re. Mi azért egy picit többet vártunk volna az alapötlettől, viszont amit kapunk, az tisztességes iparosmunka, ami ugyan nem forgatja fel annyira a játékvilágot, mint a “nagy testvére” (gyk: BAC), viszont el lehet vele lenni egy ideig.
 
Értékelés: 7/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »