Oldal kiválasztása

Resident Evil 6 – Friss részletek

Resident Evil 6 – Friss részletek

Januári hivatalos bejelentése után a Capcom több eddig nem ismert részletről is lerántotta a leplet, köztük a három főhőssel, mellékszereplőkkel, a helyszínnel és a történettel kapcsolatban is.

A Resident Evil 6 producere, Yoshiaki Hirabayashi, Hiroyuki Kobayashi, valamint direktora, Eiichiro Sasaki a japán Famitsu-nak adott interjúban rengeteg érdekes részletet osztottak meg múlt hónapban bejelentett játékukról, így többek között mesélnek az ellenfelekről, a három főhősről, a mellékszereplőkről, játékmenetről.

 

A játékmenet kapcsán például kiderült, hogy nem igyekeztek visszanyúlni az előző részek alapjaihoz, sokkal inkább a negyedik és az ötödik Resident Evil legjobb elemeit próbálják csak meg átemelni, kiegészítve olyan lehetőségekkel, mint a célzás közbeni oldalirányú, vagy elkerülő mozgások, vagy a fedezékkeresés.

 

A hősök kapcsán Chris Redfieldről kiderült, hogy Kínán belül egy fiktív városban, Lanshiangban próbál majd a rejtélyes események nyomába eredni, de mielőtt ismét csatlakozott volna a BSAA-hoz, a Resident Evil 6 eseményei előtt hat hónappal komoly traumát élt át, s többek között ennek is köszönhető visszatérése. Leon Kennedy a Raccoon City-ben történt incidens után az amerikai kormány ügynökeként éli mindennapjait, s egyetlen cél vezérli, a bioterrorizmus teljes felszámolása. A harmadik, titokzatos főhős kiléte azonban még mindig rejtély, mindössze annyit árultak el a készítők, hogy az ő történetszála Kelet-Európában fog játszódni, s ahelyett, hogy a konfliktus következményei foglalkoztatnák, sokkal inkább az motiválja, hogyan tudjon minél több pénzt csinálni a bioterrorizmus okozta káoszból.

 

Ami a mellékszereplőket illeti, a trailerben is látható, Leon társaként közreműködő Helena Harper szintén a kormány szolgálatában áll, a Titkosszolgálat ügynökeként az elnök biztonságáért felelős, s a történet során majd arra is fény derül, hogy a most kialakult helyzetért saját magát is okolja. Visszatér a negyedik részben Leont segítő FOS (Field Operation Support) ügynök, Ingrid Hunnigan, valamint a Racoon City-ben történtek után Leont alkalmazó Adam Benford elnök, aki egyébként nem a Resident Evil 4-ben megismert Ashley apja lesz, s ahogy a trailerből kiderült, bizony ő is megfertőzödik, s zombivá változik át.

 

Ami az ellenfeleket illeti, azok nem a T-vírussal fertőzödtek meg, és ezúttal rohanni, ugrani, vagy akárt fegyvert használni is képesek lesznek. Bemutatkozik egy új zombi is,  a J'avo, akinek szerbül "démont" jelent a neve, és akit először a hatodik rész eseményei előtt hat hónappal, egy kelet-európai kísérlet során hoznak létre. A J'avo érdekessége, hogy nem teljesen tekinthető élőhalottnak, több emberi tulajdonsággal is rendelkezni fog, például megérti a beszédet, képes lesz csapatban dolgozni, fegyvert használni, ráadásul elképesztően agresszívak lesznek.

 

A Resident Evil 6 jelenleg 50%-os készültségi szinten áll, így a november huszadikára datált megjelenés simán tartható. A hatodik rész PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra készül.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »