Oldal kiválasztása

PlayIt + HoldfényCon 2011

PlayIt + HoldfényCon 2011
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

December 17-én rendezték meg az egyik legnagyobb hazai játékvásárt, immáron új rendezésben (Meex), karöltve a HoldfényCon nevű rendezvénnyel. A sok jelmezes fiatal láttán az ember szinte kívülállónak érezte magát, ha hétköznapi ruhában érkezett, ám aztán hamar felbukkantak a hazai geektársadalom jeles képviselői is, és megkezdődhetett a beleolvadás a tömegbe.

A Millenáris Parkban megrendezett eseményen számos játékot lehetett kipróbálni, de ottjártunkkor a fő hangsúly a Microsoft Kinectes játékain volt (miközben váltott rendben folytak a Diablo III prezentációi), no meg a számos beöltözött látogató fotózásán. A rendezvény ugyanis egyben a HoldfényCon nevű eseménynek is helyet adott, így a kioszkok és standok között számos Star Wars, manga vagy éppen számítógépes játékban megtalálható karakter élő "képviselőjével" is találkozhatott az ember. Természetesen a kiállított termékek egy része ezt a közönséget célozta meg, így voltak kártyás és táblajátékok, képregények, könyvek, vagy éppen rajongói klubok is. A tér másik felét viszont a videojátékok uralták, számos X360 konzollal és Kinecttel, de volt kinn több nyomtatott játékmagazin, és lehetett vásárolni szoftvert vagy hardvert is.

 
 
Idén először láttuk azt, hogy óriási a tolongás a játékok kipróbálásánál, miközben az egyes vetítéseknek és előadásoknak is népes nézőközönsége akadt, mialatt nagyban folyt a kártyás és táblás játék is, vagy éppen a lézerharc az egyik elkerített területen. És bár a hely elég tágas és levegős, azért jól látszott, hogy egyes helyeken szépen összetömörülnek az emberek, és "Egymás emberszagát öleljük finoman át" – egyszóval külső szemlélőként úgy tűnt, a látogatók megtalálták a számításukat a rendezvényben, szép számmal eljöttek, ráadásul az, hogy lépten-nyomon valami színes, meghökkentő karakterjelmez jött szembe, nagyot dobott az alaphangulaton. Ennek ellenére a szakmaisága vagy éppen a mindent elsöprő szórakoztató faktora még mindig hiányzik a rendezvénynek, és bízunk benne, hogy jövőre több idő jut majd az esemény megrendezésére, az exkluzív bejelentések és akciók megszervezésére, és így még nagyobbat tud majd szólni. (Pl. milyen jó lenne valamelyik új konzol megjelenésére időzíteni az eseményt. :))
Translate »