Oldal kiválasztása

Fruit Ninja Kinect – Játékteszt

Fruit Ninja Kinect – Játékteszt

Kevés olyan játék van, amit szinte biztosan megtalálhatunk napjaink okostelefon-tulajdonosainak készülékein. Az Angry Birds az egyik ilyen, a másik pedig a Microsoft üdvöskéje, a gyümölcsszeletelős Fruit Ninja. Utóbbi immáron Kinectes verzióban is elérhetővé vált.

Talán az eredeti játékot nagyon nem kell bemutatni, ha mégis, akkor röviden összefoglalva: érintőképernyős telefonokon és táblaszámítógépeken érhető el, különböző játékmódokban mindenféle gyümölcs repül fölfelé a képernyőre, amiket nekünk ketté kell szelnünk az ujjunkkal. Buta egyszerű játék, ám unaloműzésnek és versengésnek sem utolsó. Immáron mindezt Kinecten is elérhetjük, ahol természetesen karunkkal és kezünkkel szelhetjük a különböző gyümölcsöket, az eredeti játékban megismert (Classic, Arcade, Zen) játékmódokban.

 
Elsőként a menüvel fogunk megismerkedni, ami az egyik legrosszabb momentuma a játéknak. Sajnos az eredeti koncepció, hogy a menüelemeket úgy lehessen kiválasztani, hogy kettévágjuk az azokhoz tartozó gyümölcsöt, a Kinectes verziónál csúfosan megbukik, és különösen óvatosnak kell lennünk, hogy egy-egy mozdulatunkkal ne valami teljesen mást válasszunk ki, mint amit szerettünk volna. Itt érdemes lett volna a kézkitartós (adott ideig egy helyben kitartott kézzel történő) kiválasztást meghagyni, ahogy annyi játékban most már sztenderddé vált. Jó hír azonban, hogy ez a túlérzékenység a későbbiekben nincs jelen, a játék közben ugyanis egyrészt folyamatosan látjuk saját "árnyékunkat", így nyomon tudjuk követni a mozgásunkat, másrészt a szeletelés meglepően pontosan történik, és kis gyakorlással a bombákat is el tudjuk majd kerülni. Külön piros pont, hogy ha pozíciót váltunk az akció közben (pl. közelebb megyünk), a kamera automatikusan igazodik hozzánk. (Érdemes megnézni azt is, mi történik, ha kimegyünk játék közben a kamera látóköréből. :))
 
A játék legnagyobb pozitívuma az, hogy ugyanazt adja, mint az eddigi verziók: szórakoztató és egyszerű. Ráadásul itt két játékos is megmérettetheti magát (szó szerint vállt vállnak vetve), akár egymás ellen, akár kooperatív módban, és már csak emiatt is megérdemli azt a pontszámot, amit a cikk végén kapott. Negatívuma pedig az, hogy szinte egy az egyben ugyanaz, mint a mostanra már unásig ismert eredeti Fruit Ninja, az irányítást leszámítva. Ezért pedig elég nagy rablásnak számít 800 MS pontot elkérni, főleg úgy, hogy valószínűleg elég sokak egyszer már kifizettek érte egy adott összeget akkor, amikor megvásárolták a játékot a telefonjukra/tabletjükre. (Talán a legjobban azok járnak, akik megvették a The Gunstringer című játékot, ehhez ugyanis ajándékba jár a szeletelés is.) Ennek ellenére nincs mit tenni, a tényekkel nem lehet vitatkozni, Fruit Ninja Kinectet (társaságban) játszani (rövid távon) iszonyatosan szórakoztató és menő.
 
Értékelés: 7/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »