Oldal kiválasztása

FRISSÍTVE: GC 2011 – Sony konferencia

FRISSÍTVE: GC 2011 – Sony konferencia
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mint azt több cég is megtette (pl. a Microsoft, EA is), még a Gamescom kezdete előtt rendeztek egy partyt, ahol megünnepelték a GC kezdetét, illetve exkluzív körülmények között biztosítottak lehetőséget bizonyos termékek/játékok kipróbálására. Mi a Sony rendezvényén voltuk ott a “nulladik” napon.

A rendezvény Köln belvárosában lett megtartva, nem messze a Dómtól, egy Gürzenich Köln nevű helyen, amely szemlátomást konferenciák megrendezésére lett kialakítva. Az előzetes regisztrációnak köszönhetően pillanatok alatt be lehetett jutnia rendezvényre, ahol egy óriási előadóterembe tereltek bennünket, és nem kellett sokat várni, mire elkezdődött a show, avagy a sajtó eligazítása.

 
A prezentáció során egymást váltotta a volt és a leendő ügyvezető, Andrew House és a helyét átvevő Jim Ryan. Többek között áradoztak a PlayStation Vitáról, az új kézikonzolról, amely most már tudja a Nintendo 3DS által bevezetett főbb funkciókat is, például a konzolok egymással történő közvetlen kommunikációját, valamint az augmented reality-t, azaz pl. láthattunk egy olyan verekedős játékot (Reality Fighters), ami a hátsó kamera által vett képet felhasználta háttérként, és a képernyőn megjelenő színpadra renderelte a verekedő feleket. Jó ötletnek tűnik, ám a PlayStation-integráción és a temérdek elérhető játékon kívül nem igazán derült ki, miért is a Vita lenne a kézikonzolok harcának győztese.
 
A Sony rendezvényének hangsúlyát elsődlegesen az árazásra helyezték. Csökken a PS3 ára, olcsóbbak lesznek a budget PSP-s játékok, elérhetővé válik egy wi-fi nélküli, olcsó PSP, illetve kihangsúlyozzák a Vita európai árát is. Röpködnek az eurók, bennünk pedig megerősödik az érzés, hogy a Sonyt szorongatják a versenytársak. Mellesleg bejelentenek egy 3D-s tévét is, amelyet kimondottan a fiatalabbaknak, elsődlegesen a diákoknak szánják, belépő szintű készülékként, 500 euróért, két szemüveggel.
 
A számos trailer és játékdemó során bemutatták a DanceStar Partyt, ami tulajdonképpen a Dance Central Move-os változata. Ezt később az alsó szinten ki is lehetett próbálni, és hát valljuk be, a Move számára már ideje volt, hogy elérhetővé váljon egy ehhez hasonló kaliberű játék. Az este egyik fénypontja az Uncharted 3 bemutató volt (gyönyörű animáció, lenyűgöző játékmenet ígéretével), amiről remélhetőleg a csütörtöki prezentáció után még többet is mondhatunk majd. A másik egy táncos bemutató, ami gyaníthatóan a DanceStar Partyhoz tartozott, ám a felvezetése elmaradt, és egy kicsit meg is törte az este eseményeinek ívét a hirtelen váltással.
 
A fentiek ismertetése és bemutatása után (Vitára 4 játékot mutattak be, ezek közül nekünk az Escape Plan tűnt a legegyedibbnek, amelyben két mókás figurával kell különböző feladványokat és akadályokkal megtűzdelt pályákat teljesítenünk) leterelték a népet az alsóbb szintre, ahol svédasztalos fogadás mellett, DJ zenei kíséretében lehetett leülni játszani a Vitával és a DanceStar Partyval. A Sony így bebiztosította, hogy soron kívül próbálhassák ki az emberek a kézikonzolt, amitől a pozíciójuk megerősödését várják.

 

Frissítve: 2011.08.23. 00:02:50

 

És hogy képet kapjatok, hogyan történt meg a régi CEO leköszönése és az új bemutatása, tekintsétek meg az általunk a helyszínen készített videót:

Translate »