Oldal kiválasztása

E3 2011 – The Elder Scrolls V: Skyrim részletek, képek

E3 2011 – The Elder Scrolls V: Skyrim részletek, képek

Az Official PlayStation Magazine aktuális számában olvasható előzetesből újabb érdekes részletekre derült fény az új Elder Scrolls kapcsán. Az információözönt három új képpel tudjuk megfejelni.

A magazin előzeteséből többek között kiderült, hogy a játékban komoly szerepet kapó sárkányok elleni küzdelmek során megkönnyíthetjük saját helyzetünket, a sérült sárkányok ugyanis nem tudnak majd repülni. Ennek megfelelően lehetőségünk nyílik a levegőben körözgető tűzokádókat megsebesíteni, akik a sérült szárnyuk következtében arra kényszerülnek , hogy a földön küzdjenek meg velünk.

 

Jó néhány sárkányüvöltésről is lehullt a lepel. Ezek lényegében speciális képességeket takarnak, melyeket a játék során folyamatosan sajátítunk majd el. A Yol Toor a tüzes lehelet, a Liz Slen a jégkristályok eregetését takarja, míg a Strun Bah Qo használatával villámokat szórhatunk, forgószelet idézhetünk, vagy esetleg lelassíthatjuk az időt.

 

A harcrendszer lehetővé teszi majd, mindkét kezünkben valamilyen fegyvert hordjunk, ráadásul a játék különbséget tesz a használt eszközök között, melyeket a következőképpen kombinálhatunk majd: Fegyver-fegyver, fegyver-pajzs, fegyver-fáklya, varázslat-varázslat, varázslat-fegyver és kétkezes fegyver.

 

A történet vezetése is megváltozik a játékban, melynek rendszerét a Fallout 3-ból emelték át. A Bethesda azt ígéri, sokkal változatosabb és érdekesebb küldetésekben vehetünk majd részt, ráadásul a Radian Story-ból eredően ezek teljesen véletlenszerű kihívások lesznek.

 

A játékban négy nagy klánhoz csatlakozhatunk kalandjaink során (Tolvajok céhe, Harcosok céhe, Mágusok céhe, és a Sötét testvériség bérgyilkosklán). Emellett minden egyes város egyedi gazdasággal rendelkezik, ahol főhősünkkel bármikor szabotálhatjuk a nép jólétét. Tetteinkért azonban csak az adott provinciában kell felelnünk, más területeket járva nem kell amiatt aggódnunk, hogy valaki a kitűzött vérdíj miatt szeretné fejünket szegni.

 

A városok közötti utazást a visszatérő lovak, valamint az Oblivionból és a Morrowindből ismert fast-travelling rendszer igyekszik kielégíteni. Az Oblivionból ismert rendszer azonban módosított formában tér vissza, ugyanis csak azokon a lokációkon lesz használható, amiket már felfedeztünk.

 

A  The Elder Scrolls V: Skyrim november 11-én fog megjelenni PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokon. Képek a játék galériájában.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »