Oldal kiválasztása

Assassin’s Creed: Revelations információk

Assassin’s Creed: Revelations információk
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Megérkeztek a hét közepén hivatalosan is bemutatott új Assassin’s Creed játék első részletei, melyeket a Game Informer aktuális számából mazsoláztuk ki.

A NeoGAF megfelelő fórumában felbukkant első részletek szerint a játék központi helyszíne a korábban már bejelentett Konstantinápoly lesz, ami összesen négy különböző kerületre lesz bontva (Constantine, Beyazid, Imperial, Galata), de ellátogatunk majd Kappadókiába is. A játék egyik főhőse Ezio lesz – a másik a visszatérő Altair -, aki a magazin előzetese szerint több mint ötven éves.

 

Kapunk egy új fegyvert, egy kábelvető pengét, amivel lehetőségünk lesz épületek között ingázni, de akár alternatív módban fegyverként is használhatjuk. A kiengedett kábellel magunkhoz ránthatjuk a távoli ellenfeleket, akiket aztán egy látványos közelharci kombóval végleg a földre teríthetünk. Némileg változik az irányítás is, az új fegyver ugyanis fontos szerepet játszik a játék során, így azt egyetlen gomb lenyomásával érhetjük majd el. Fegyverpalettánk több mint háromszáz különböző bombával is bővülni fog.

 

Megváltozik a korábban Eagle Visionként ismert funkció is, ami mostantól Eagle Sense néven fut majd. Az új opció lényege, hogy segítségével távoli célpontokra fókuszálhatunk, vagy az őrök útvonalát ismerhetjük ki. Így lehetőségünk lesz bombákat elrejteni, vagy csapdákat felhúzni, mindezt anélkül, hogy lebuknánk.

 

Szintén változásokon esik át a The Borgia Towers koncepció is, így a jövőben küldetések teljesítésével tudjuk majd elfoglalni a tornyokat, és felszabadítani az adott kerületeket. Emellett folyamatosan fejlesztenünk kell a megszerzett tornyokat, a környék őreit pedig meg kell győznünk, hogy álljanak a mi oldalunkra. Természetesen megszerzett területeink állandó fenyegetésnek lesznek kitéve, viszont ezek védelméhez már nem kell személyesen jelen lennünk. Elegendő, ha meglátogatjuk a hozzánk legközelebb eső Dent, majd kiküldünk egy csapatot, akik majd elintézik a Templomosokat.

 

Megmarad a már megismert fejlődési rendszer, és a kezdeti limit ezúttal tízről tizenötre emelkedik. A fő cselekmény teljesítése mellett rengeteg mellékküldetést is teljesíthetünk majd. Például segíthetünk egy eltévedt és megriadt kislányon, vagy egy bolttulajdonos kirablását akadályozhatjuk majd meg.

 

Desmond is felbukkan majd, mint állandó harmadik szereplő. A jelenben játszódó részek alkalmával megismerkedhetünk a "Fekete szobával", ahol teljes hozzáférést kapunk majd Desmond elveszett emlékeihez, és rengeteg puzzle rejtvénnyel megfejelt, narratív gameplay pillanatnak lehetünk majd itt részesei.

 

A novemberben bemutatkozó új részben debütál a Mocam technológia, amivel minden eddiginél hitelesebb arckifejezéseket tudnak reprodukálni a fejlesztők. Visszatér a többjátékos mód, ami rengeteg bővíthető lehetőséget és kusztomizációt kap, de alapvetően a narratív elbeszélésé lesz a főszerep.

 

A hat stúdió közreműködésével készülő Assassin’s Creed: Revelations idén novemberben fog megjelenni, PC, X360 és PS3 platformokon.

Translate »