Oldal kiválasztása

Dead Rising 2: Off the Record – Első információk

Dead Rising 2: Off the Record – Első információk

Nemrég jelent meg a Dead Rising 2: Case West, melyben az első rész hőse, Frank West és a második epizód Chuck Green-je közösen szálltak szembe a zombikkal, de már itt is van egy újabb bejelentés, a Dead Rising 2: Off the Record

A Dead Rising 2 egy jól sikerült játék lett sok hibával, mégis szép anyagi sikert ért el, így nem csoda, hogy a Capcom nem hagyja magára a programot. Legutóbb a Case West-ben gyilkolhattuk a zombikat Frank West és Chuck Greene részvételével, de az új DLC, az Off the Record azoknak készült, akik nem szerettek sárga motoros dzsekiben zombikat írtani, hanem a napszemüveges, öltönyös változatot kedvelték inkább. Érthetőbben: az új kiegészítő Franket teszi meg a Dead Rising 2 hősévé!

 

Jason Leigh, a Capcom Vancouver executive producere beszélt a játékról, és megnyugtatott mindenkit, hogy nem csak kicserélték a főszereplőt és nem változtattak semmin, hanem jónéhány dolog megváltozott Chuck 3 napjához képest. A Dead Rising 2 Directors Cut részeként megjelenő Off the Record-ot felfoghatjuk egy amolyan "Mi lett volna" részként is, ami azt mutatja be, hogy hogyan alakultak volna az események, ha Chuck helyett Frank a főszereplő.

 

Az OTR-ben Frank népszerűsége már nem a régi, sokan nem emlékeznek rá, hogy mit vit végbe az első Dead Rising-ban, így mit tehet egy leltűnőfélben lévő sztár? Valóságshow-ban szerepel. Bizony, fotós barátunk is szerepel a Terror is Reality műsorban, ahol kissé meghízva aprítja a zombikat mindenféle eszközzel, ami a kezébe kerül. A nem éppen a kedvességéről ismert TK azonban kigúnyolja hősünket, aki hamar megbánja, hogy részt vett a játékban. Minél hamarabb el akar tűnni a helyszínről, amikor is elszabadul a pokol.

 

A helyszín és a sztori lényegében ugyanaz maradt, csakhogy újra lehetőségünk van fényképezni, és a program több kategóriába sorolja a képeinket. Ezek a horror, brutality és humor. Minden képet PP pontokkal honorál a program, tehát érdemes lesz majd kattingatni. Frank kap majd néhány új mozdulatot és skillt, fegyvereket és kombinációs lehetőségeket, amik közül a legviccesebb az a mozdulat, amikor hősünk megragadja áldozatát, majd egy közös fotót készít vele.

 

Leigh elárulta azt is, hogy a helyszín még mindig Fortune City, csak némileg felfrissítve és átalakítva. Új outfitekkel, pszihopatákkal és helyszínekkel rakták tele a várost, így lesz mit felfedezni. Találunk majd utalásokat az alapjátékra is, például Chuck posztereket, ahol ki van takarva az arca, vagy pedig egy gameboy-t, ami teljesen olyan, mint amit Katie használt a DR2-ben. A leghasznosabb újításnak azonban az átdolgozott mentési rendszer ígérkezik. Most már automatikusan ment a játék, ha új helyszínre érünk, vagy pedig megölünk egy pszihopatát vagy pedig megoldunk egy küldetést. Ez igazán hasznos lesz, lévén az első két részben több óra játékot is elveszthettünk amint épp a mentési helyre igyekeztünk és közben elhaláloztunk.

 

Ígéretesnek tűnik a Dead Rising 2: Off the Record, melyre sajnos még az év végéig várnunk kell, de konzolok mellett PC-re is megjelenik. Addig is nézzétek meg a játék debütáló trailerét.

 

 

Translate »