Oldal kiválasztása

Az Activision felvásárolná a Take Two-t?

Az Activision felvásárolná a Take Two-t?
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az Electronic Arts után úgy tűnik az iparág másik nagyágyúja, a napokban több franchise-át is kispadra küldő Activision is szemet vetett a Take Two-ra, és az alá tartozó összes stúdióra.

A belsős pletykák arról szólnak, hogy az Activision komolyan érdeklődik a Take Two iránt, mely alá olyan nagy stúdiók tartoznak, mint a Rockstar, a 2K Games, a 2K Sports, vagy a 2K Play. A szóbeszédek szerint a héten meghozott radikális döntések mögött is az áll, hogy az Activision komoly felvásárlásra szánta el magát, így olyan szuper címek kerülnének a kezeik közé, mint a Red Dead Redemption, a GTA, vagy a BioShock.

 

Az Electronic Arts 2008-ban már próbálkozott a 2K felvásárlásával, akkor 2 milliárd dollárt kínáltak a teljes csoportért, de a Take Two és részvényesei rendre ellenálltak, ami az elmúlt negyedévek számadatait látva jó döntés volt, hiszen a Rockstarnak köszönhetően komoly bevételekre tett szert időközben a Take Two, így nagy valószínűséggel az Activisionnek még inkább a pénztárcájába kellene nyúlnia, ha sikeres üzletet akar kötni, így nem kizárt, hogy a Vivendivel való egyesülésnél is komolyabb összegekről lesz majd szó.

Translate »