Oldal kiválasztása

Csökkenő eladás, növekvő veszteség a THQ-nál

Csökkenő eladás, növekvő veszteség a THQ-nál
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A THQ nem zárt rózsás második üzleti negyedévet az már egészen biztos, hiszen az eladások gyengébbek voltak, a veszteségek azonban nagyobbak, mint tavaly ilyenkor.

A THQ helyzete nem túlzottan fényes, hiszen a játékgyáros az idei üzleti esztendő második negyedében csupán 77 millió dolláros nettó eladásokat tudott produkálni, ami jócskán elmarad a tavaly ilyenkor regisztrált 101 millió dollártól. Az eladásoknál kisebb, a veszteségnél ellenben nagyobb számokkal találkozunk, ugyanis a deficit 47 millió dollár lett a szeptember utolsó napján zárult üzleti negyedévben, ami óriási visszaesést jelent a 2009 hasonló időszakának 5.6 millió dolláros veszteségéhez képest.

 

A THQ Nintendo DS-en 17 millió, Xbox 360-on 14 millió, Wii-n 13 millió, PlayStation 3-on 12 millió, PlayStation Portable-ön 7 millió, PlayStation 2-n 1.9 millió, PC-n 9 millió és wireless platformokon 1.4 dollár értékben és arányban árult szoftvereket. A forgalom eloszlása természetesen a tengerentúliaknak kedvezett, odaát értékesítették a játékok 58.7%-át, azaz 41 millió dolláros bevétel folyt be innen, míg 41.6%-a, vagyis 29 millió a nemzetközi forgalmazásokból származik.

Hozzászólások

Translate »