Oldal kiválasztása

Ötéves az Xbox 360

Ötéves az Xbox 360
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A kurrens generáció legöregebb asztali képviselője, az Xbox 360 tegnap töltötte be ötödik életévét. A redmondi konzolmasina Amerikában debütált elsőként, 18 launch címmel a felhozatalban.

November huszonkettedikén, azaz a tegnapi nap folyamán töltötte be ötödik életévét a redmondiak második asztali konzolja, az Xbox 360. A gépezet elsőként az észak-amerikai régió határain belül mutatkozott be kereskedelmi forgalomban, 2005-ben, majd december elején követték az európai és a japán premierek is. A HD grafikát prezentáló berendezés a tengerentúlon 18 lauch címmel került a boltok polcaira, közöttük olyan tételekkel, mint a Call of Duty 2, vagy a Condemned: Criminal Origins.

 

Az első árkád kiadások memória nélkül érkeztek, míg a prémium modellek 20GB-os merevlemezzel voltak szerelve és nem hordoztak magukon digitális kimenetet, mint modernebb társaik. A Microsoft első Xbox konzolját 2001-ben hozták forgalomba, de csúfos vereséget szenvedett a PlayStation 2 által uralt korszakban. Az Xbox 360 jóval sikeresebb ívet írt le, hiszen világszinten jelenleg  a második helyen áll a kurrens generációs asztali konzolok sorában, a 44.6 milliós eladásaival a legfőbb riválist, a PlayStation 3-at egyelőre sikeresen tartja maga mögött. Boldog Születésnapot, Xbox 360.

Translate »