Oldal kiválasztása

Budapest Game Show 2010 – beszámoló

Budapest Game Show 2010 – beszámoló
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Idén is megrendezték az egyik legnagyobb játékkiállítást, a Microsoft szervezésében megvalósuló BGS-t, amelynek ezúttal a Jövő Háza adott otthont a Millenáris Parkban.

A rendezvény ezúttal fizetős lett, bár minimális összeget kell leszurkolni, ráadásul ezt le is lehet vásárolni, így talán nem meglepő, hogy ez nem vette a kedvét a látogatóknak, és szép számmal jelen voltak az első napon. Óriási területen, két szinten lehet belevetni magunkat a játékok világába, és tulajdonképpen nincs is más dolgunk, mint egyik konzoltól a másikig vándorolni, majd esetleg pihenésképpen válogatni a boltok kínálatában.

 

A kipróbálható játékokra nem lehet hát panasz, hiszen óriási számban hoztak a szervezők gépeket, szinte sehol nem kell várni, egyedül a Kinectes játékoknál gyűlt fel nagyobb embertömeg, hiszen abból azért kevesebb volt a kiállításon is, de persze az is szerepet játszott, hogy itt látványos mozdulatokat is elleshettünk a játékosoktól. Aki megfáradt a sok videojátékban, megtekintheti a Mod-Tech Hall modding kiállítását az emeleten, lefotóztathatja magát a harci kütyükkel a Medal of Honor-szekcióban, esetleg meghallgat egy értekezést valamelyik játékról, vagy végigkibicelhet egy-egy versenyt.

 

A rendezvényre annak érdemes kilátogatnia, aki szeretne megismerkedni a Kinecttel (és kipróbálni azt), szeretne játszani a legújabb játékokkal, vagy kedvezményesen szeretne vásárolni különböző, a videojátékok világához kapcsolódó termékeket. A programok ugyanis nagyjából ezeket az igényeket fedik le, ha mást is szeretnél (pl. egy jót enni, vagy beülni egy szakmai előadásra), akkor viszont csalódni fogsz az idén. Mi bízunk benne, hogy a 2010-es rendezvény pozitív mérleggel zárul, és jövőre talán sikerül továbbfejlődni, és a szakmaibb részére is nagyobb hangsúlyt fektetni.

 

(Galéria itt!)

 

Translate »