Oldal kiválasztása

Közel hetvenmillió WiiMote az Egyesült Államokban

Közel hetvenmillió WiiMote az Egyesült Államokban
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo legfrissebb jelentései szerint a Wii konzoljuk forradalminak kikiáltott játékvezérlője közel hetvenmillió példányban talál gazdára az Egyesül Államokban.

A kiotói játéknagyhatalom a Wii 2006-os debütálása óta 65.3 millió játékvezérlőtől (közismert nevén Wii Remote, vagy WiiMote) vált meg a tengerentúlon. A szám elsőre csalóka, hiszen ez a mennyiség magában foglalja a konzol és a Wii Play szoftver mellé csomagolt irányítókat is. A masinához adott WiiMote-ok eladott mennyisége 30.41 millió, míg az említett játékhoz mellékelt kontrollerek száma 12.92 millióra rúg.

 

A fehér színű Wii Remote-ból külön egységként 18.56 millió példányt árultak ki a boltok az Egyesült Államokban, a fekete verziójából azonban jóval kevesebbet, csupán 2.44 milliót. Kevésbé volt népszerű a pink és a kék színekben gyártott modell, előbbiből 467,500, utóbbiból pedig 465,200 darabot értékesítettek a tengerentúlon. Világszinten egyébként nagyjából 74 millió Wii-t adtak el 2006-os bemutatkozása óta, ezzel toronymagasan vezeti a kurrens generációt a PlayStation 3 és az Xbox 360 előtt.

Translate »