Oldal kiválasztása

Nintendo – Csökkenő nettó bevétel

Nintendo – Csökkenő nettó bevétel
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo is lezárta, majd hivatalosan kiértékelte a mögöttük álló üzleti esztendőt, amelyből világosan látszik, hogy a befolyó profit bizony jelentősen visszaesett.

A kiotói játékmamut a március 31-ével zárult üzleti esztendőben 18%-os profitcsökkenést könyvelhetett el, így a befolyó összeg ezúttal 229 milliárd yen lett. A bevételeket illetően is volt visszaesés, itt 22%-os mértékű csökkenést érhettek tetten az elemzők, a március végén búcsúztatott 12 hónapos periódusban a beáramló, nettó eladási összegek 1.43 billió yenre estek vissza, szemben az ezt megelőző, 1.84 billióval szemben. A vizsgált időszakban 20.53 millió Nintendo Wii-től és 27.11 millió DS-től váltak meg világszinten, mely utóbbi masina 128.89 milliónál jár összeladásokban, ezzel pedig lenyomta az eddigi nagy ászt, a rekorder Game Boy családot.

 

A Wii jelenleg 70.93 milliónál jár globális viszonylatban vizsgált eladásait tekintve, ami szintén hatalmas népszerűséget tükröz vissza. Szoftverek frontjáról is érkeztek adatok, itt a Pokémon HeartGold/SoulSilver (8.4 millió), Tomodachi Collection (3.2 millió), The Legend Of Zelda: Spirit Tracks (2.61 millió) triumvirátus volt kiemelkedően sikeres a DS felhozatalát tekintve. A Wii-n a Wii Sports Resort (16.14 millió), a New Super Mario Bros. Wii (14.7 millió) és Wii Fit Plus (12.65) hármas tarolt igazán nagyot,

Translate »