A jövő platformjának is nevezett, cloud technológián alapuló OnLive egyelőre csak Észak-Amerikában érhető el, azonban hamarosan Európába is ellátogat a játékszolgáltatás.

Jelenleg csak Kaliforniában érhető el a játékszolgáltatás, ott is csak zárt bétateszt keretén belül, az OnLive illetékesei azonban már most elkezdtek terjeszkedni és új piacokat felkutatni. Így születhetett meg az üzemeltetők és a British Telecom közötti partneri kapcsolat. A telefon- és internetszolgáltató 2,6 százalékos részesedést vásárolt magának a cégből, a szolgáltatás pedig a széles-sávú szolgáltatáscsomagjainak része lesz. A tervek szerint mindez valamikor az év vége felé valósulhat meg.

 

Az egész azért érdekes, mert az OnLive vezetői eredetileg nem tervezték Európa meghódítását, az egész fizetési modell és rendszer Észak-Amerika igényeit elégíti ki, azonban a mostani bejelentés akár a későbbiekben más szolgáltatókat is cselekvésre készthetet, így nem kizárt, hogy hamarosan az Öreg kontinensen is elterjed majd a játékszolgáltatás. Az Egyesült Államokban június 17-én rajtol az OnLive, 15 dolláros havidíjért, és az ígéretek szerint mire Európába érkezik a szolgáltatás, a csapat saját MicroConsole HDTV adaptere már a PC-t és a Mac-et is támogatni fogja.

 

Ha szeretnél még többet megtudni a streamelős technológián alapuló szolgáltatásról, olvasd el korábbi beszámolónkat.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás