Oldal kiválasztása

Budapest Game Show 2009 és a Windows 7 magyar változatának bejelentése

Budapest Game Show 2009 és a Windows 7 magyar változatának bejelentése
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A hétvégén rendezték meg a Papp László Sportarénában a BGS-t, valamint ugyanitt jelentették be a Windows 7 operációs rendszer magyar változatának megjelenését. Az eseményről készült rövid élménybeszámolónkat alább olvashatjátok.

Szombaton rendezték meg a BGS-t, amely elég színes programmal várta az érdeklődőket. Volt itt egy halom (kipróbálható) játék, hardveres cégek (pl. Lenovo, Samsung, HP) és termékeik (pl. 3D-s monitor), élő műsorok a látogatók szórakoztatására, WCG-selejtező, Mod-Tech Hall (azaz vizuálisan (is) moddolt gépek versenye és kiállítása), kártyajátékok és táblás játékok, valamint játszóház és egyéb "hagyományos" játékok.

 

A helyszín ideális volt ekkora tömeg befogadására, még a színpadokat is sikerült kb. megfelelő távolságra elhelyezni egymástól – bár pl. a stand up comedy képviselője, (a NEM celeb) Kiss Ádám néha úgy értette, mintha hozzá szóltak volna, ha egy-egy távolabbi helyen hangosabb hangot hallott. Bár annak ellenére, hogy rengeteg helyen lehetett játszani konzolokon és PC-ken, mindenhol jó sok ember tolongott a lehetőségért. A hangulat jó volt, a műsorok jók voltak, igazából csak jó élményeket tudunk felsorolni, mivel a profi szervezés megtette a hatását. Két negatívumról tudunk: az egyik, hogy sokhelyütt nem volt rendes net a kiállítóknál, a másik pedig, hogy egy kicsit túlságosan sötét volt a csarnok küzdőterén megrendezett eseményen, pedig gyanítom, hogy a világítástechnikával megoldható lett volna, hogy egyes helyekre kicsit több fény jusson.

 

Az esemény során először a sajtónak, majd a nagyközönségnek mutatták be a Windows 7 operációs rendszer magyar nyelvű változatát, melyhez a Microsoft egy kisebb show-t is készített. (Ami valljuk be, harmatgyenge volt.) Volt tombola, amin értékes nyereményeket lehetett nyerni, és a szerencsés Windows 7 rendszert vásárlók is értékes nyereményekkel mehettek haza, egy új, az előző verziónál mindenképpen jobb operációs rendszer boldog tulajdonosaként.

 

Reméljük, jövőre is hasonlóan színvonalas rendezvényen vehetünk részt!

 

További képeket a galériában találtok.

Hozzászólások

Translate »