Oldal kiválasztása

Ostendo – Egymillió forintos monitor

Ostendo – Egymillió forintos monitor

A tavalyi Las Vegas-i CES-en mutatkozott be az első ”szupergörbe” kijelző, amit akkor az Alienware mutatott be. Azóta továbbfejlődött a technológia, így az Ostendo is előállt saját hajlított monitorával.

A görbe monitor lényege, hogy a játékos látómezejének nagy részét lefedje a kijelző, ezzel még nagyobb interaktivitást biztosítva. A felbontás 2880 × 900 képpontnyi, a hátulról vetítős DLP-technológiának köszönhetően pedig a válaszidő igazán impozáns, alig 0,2 ms. A készüléket készítő Alienware már tavaly se rejtette véka alá, becélzott vásárlói rétege a tehetős, játékos kedvű felhasználók, azonban az Ostendo személyében megjelent a konkurencia.

 

Az Ostendo ugyanis továbbgondolta az ötletet és a csapat nem egy, hanem egyszerre három 2880 × 900 felbontású CRVD monitort állított hadrendbe, így a felhasználó 8640×900 képpontnyi adatot dolgozhat fel egyszerre. A technológiai megvalósítás itt is DLP-technológia, a készülékért pedig "mindössze" 6500 dollárt, azaz közel 1,2 millió FT-ot kell leperkálnunk.

Translate »