Oldal kiválasztása

Need for Speed: SHIFT launch party – élménybeszámoló

Need for Speed: SHIFT launch party – élménybeszámoló
14 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az Electronic Arts magyarországi leányvállalata nem aprózta el, két napra kiköltözött a Pólus Center TESCO-parkolójába, ahol mindent megkapott a népes nézősereg: ki lehetett próbálni az új NFS-részt, volt Drift taxizás celebekkel, no meg többszáz lóerős autócsodák.

Hazánkban elég ritkán szerveznek grandiózus launch partykat, általában csak a nagy nevek esetében szokták nagy dobra verni a megjelenést, hiszen ott van esély arra, hogy sikerül elegendő példányt eladni a játékból ahhoz, hogy megérje a nagy felhajtás. (Ugyebár tudjuk, itthon a warez és a legális szoftverek harcában a warez áll nyerésre.) Az EA most úgy döntött, nem csak a sajtó számára rendez eszem-iszom, beszélgetős összeröffenést, hanem kivonul egy nagy parkolóba, és a nagyközönség előtt is megmutatja, mit tud a főnixként poraiból feltámadt NFS.

 

A kétnapos rendezvény során a játékosok konzolokon próbálhatták ki a SHIFT-et, ráadásul a versenyeket kormánnyal, pedállal bonyolították le. Ahogy az elvárható, dübörgött a zene a hangszórókból, a kellemesen idióta, ám profi konferálást is biztosították, és hogy kicsalogathassák a bulvársajtót és -tévét is, így celebeket is meghívtak az eseményre. A lényegi programot szombaton 10 és 12 között zavarták le (ami talán nem a legszerencsésebb időpont), amikor is neves pilóták driftelgettek a rácsokkal elkerített parkolórészben.

 

Az eseményen minden megtalálható volt, ami egy ilyen alkalomtól elvárható: lehetett játszani, szemet gyönyörködtető járgányokat állítotak ki, és szagolhattuk az égett gumik szagát, amikor a többszáz lóerős autókat bőgették, és pusztították a driftgumikat. Az egyedüli negatívum talán a hostesslányok eligazításának hiányában jelent meg, akik jóformán azt sem tudták, hol vannak, és mi történik, de legalább kedvesen mosolyogtak. (Talán vasárnapra már belejöttek, de szombaton délelőtt ketten is csak megvonták a vállukat, amikor tájékoztatást kértünk tőlük a sajtós eseményekkel, vagy a versenyekkel kapcsolatban. :))

 

Aki lemaradt a rendezvényről, a képek segítségével betekintést kaphat a launch partyba. A játék bemutatóját pedig megírtuk az X360-as és a PSP-s változat alapján is.

Translate »