A napokban kötött házasságot a Bethesdával is partneri kapcsolatot ápoló Zenimax és a legendás id Software. A friss frigy több változást is hoz a fejlesztőstúdió életébe.

A napokban jelentette be a belső nézetes akciójátékok és a többjátékos mód kiötlője, az id Software, hogy függetlenségének hátat fordítva házasságra lép a Bethesdával is szoros partneri viszonyt ápoló Zenimax-szal, így a jövőben a cég égisze alatt jelennek meg a fejlesztőcsapat termékei. Az egyezség a csapat éppen készülő Rage alkotására még nem vonatkozik, azt továbbra is az Electronic Arts fogja piacra dobni, remélhetőleg még az idén.

 

A frigy kapcsán a csapat elnöke, John Carmack úgy nyilatkozott, hogy több potenciális vevő is bejelentkezett a stúdióért, de az Electronic Arts és az Activison esetében fennállt annak lehetősége, hogy beskatulyázzák őket, tömeggyáros csapattá váltak volna, akiknek kreativításukat sutba vetve kellene dolgozni. A Zenimax-nál ennek lehetősége nem áll fenn, a kiadó teljesen szabadkezet ad Carmackéknak, ráadásul közel 30 fővel egészül ki a már meglévő banda, és ha minden igaz, akkor hamarosan egy harmadik csapat is hadrendbe áll, akik a Rage és DOOM 4 mellett a csapat új játékának munkálataiba vetik bele magukat.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás