Oldal kiválasztása

THQ: Pénzügyi helyzetjelentés

THQ: Pénzügyi helyzetjelentés
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Komoly, több mint félmillárdos veszteséggel zárta a THQ 2009-es pénzügyi esztendőt – tudtuk meg az aktuális jelentésből. Ettől függetlenül tervekben nincs hiány, bár kérdéses, hogy ezekből mi valósulhat majd meg.

Az előző évben "mégcsak" 35 millió dolláros veszteséget könyvelt el a THQ, azonban a 2009-es pénzügyi esztendő végére ez tovább halmozódott és a friss jelentés szerint közel 431 millió dolláros mínusszal zárt a csapat. A friss jelentésből az is kiderült, hogy a bevételek egymilliárd dollárról 830 millió dollára csökkentek az idei évre.

 

Ettől függetlenül akadnak szép eredmények, amivel lehet dicsekedni, de összességében ez se mentette meg a csúfos bukástól a kiadót. A Saints Row második részéből eddig 2,8 millió példányt szállítottak le a boltokba, de remekül teljesített a Warhammer 40.000: Dawn of War II is, mely minden bizonnyal bőségesen hozzájárult a sorozat eddigi 4 milliós eladott példányszámához. Brian Farrell, a cég elnöke úgy nyilatkozott, mind a Dawn of War, mind a Saints Row folytatásra éveket kell majd várnunk, de addig se maradunk természetesen THQ termékek nélkül.

 

Farrell reményének adott hangot, miszerint a következő üzleti évben már profitot termelhetnek, amit többek között az olcsóbb játékok, a casual réteget megcélzó termékek biztosíthatnak, továbbá több családi játékot is szeretne készítettni a THQ.

 

Ezen kívül arra is fény derült, hogy a Company of Heroes Online még 2010 márciusa előtt útnak indul, ami egy teljesen ingyenesen elérhető MMO lesz, amit a THQ a tervek szerint mikrotranzakciókból tartana fenn. A játék lényege, hogy saját karakterrel rendelkeznénk, akit csatából csatába vihetnénk magunkkal, ahol amolyan hősként ténykedhetnénk. Farrell azt is elhintette, hogy véleménye szerint még az év vége előtt komoly PS3 árcsökkentésre számíthatunk, bár ezt már sok forrásból hallottuk.

Hozzászólások

Translate »