Oldal kiválasztása

Guitar Hero: Smash Hits – Első látásra

Guitar Hero: Smash Hits – Első látásra

A BSC sajtónap záróakkordjaként idő előtt kipróbálhattuk az Európában valószínűleg Guitar Hero: Greatest Hits néven érkező új ritmusjátékot, ami sok újdonsággal nem szolgált, de kiválóan szórakoztunk.

Ildomos egy vallomással indítanom a Guitar Hero: Smash Hits próbaköréről értekező cikkemet, ugyanis a játék kipróbálása előtt nekem még nem volt szerencsém játszani a sorozat egyetlen részével sem, így mikor erre a szomorú tényre fény derült, Mocsy azonnal beültetett a játék dobfelszerelése mögé. Rögtönzött zenekarunk végül egész jól teljesített, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy viszonylag egyszerűbb nótát játszottunk el, és a legkönnyebb fokozaton. Ettől függetlenül a játéknak valóban megvan az a varázsa, ami miatt érthető, hogy minden idők egyik legsikeresebb franchise-zá nőtte ki magát.

 

Az Activison által elhozott próbaverzióról elöljáróban annyit érdemes azért elárulni, hogy nem tudtuk minden dalát és minden opcióját meglesni, ráadásul idő előtt távoznom kellett, így majd a játék júniusi premierje után tudunk pontos képet festeni a produkcióról, de első élményeim alapján azért összegyűlt annyi információ, hogy a legfontosabbakat megosszam Veletek!

 

A Guitar Hero: Smash Hits – Európában valószínűleg Greatest Hits marad a cím – funkciói lényegében a Guitar Hero IV-ben lefektetett alapokat veszi át, így a válogatásokból összeálló dallista esetében csak az nyújt plusz élményt, hogy a Guitar Hero®, Guitar Hero II™, Guitar Hero® Encore: Rocks the 80s™ and Guitar Hero® III: Legends of Rock felhozatalából válogatott nótákat ezúttal már egy rögtönzött, amatőr banda tagjaként játszhatjuk el, hiszen a sima gitár mellett basszusgitár és egy dobfelszerelés, valamint egy mikrofon is helyet kapott a csomagban, ami mondanom se kell, hogy hihetetlen játékélménnyel gazdagítja az embert. A fejlesztők a Guitar Hero IV-ből a perifériákon kívül átemelték a karaktergeneráló rendszert, az egyjátékos és a karrier módot, valamint az online játékfunkciót, a Battle of the Bandset. Ezenkívül belekerült a Smash Hits-be a Music Studio, ahol saját zenészt kreálhatunk, dalokat írhatunk, amiket elkészültük után az interneten keresztül meg is oszthatunk, valamint az Expert nehézségi szint is.

 

A dalok némi minőségi restauráláson estek át. Az Activison az eredeti Guitar Hero részekből emelte át a nótákat, ráadásul a basszusgitár megjelenésével teljesen újraírta azokat, amiket a Hard és az Expert fokozatban sokkal nagyobb kihívást eredményez, mint a korábbi részekben. Ezenkívül a dob és a mikrofon megjelenése okozhat némi újdonságot, illetve adhat érdekes ízt az évek óta változatlan játékmenetnek. A dob kialakításával semmi bajom nem volt, nagyon gyorsan meg lehet szokni, hogy mi hol található, a legapróbb ütést is érzékelte a periféria. A mikrofon esetében sajnos nincsenek élményeink, mivel senki nem volt hajlandó dalra fakadni, még Nadja, az Activson PR-os kisasszonya sem, de minden bizonnyal az egész ugyanúgy működik, mint bármelyik karaoke játék esetében, vagyis a játék kiírja a szöveget, a megfelelő dallamokat és hangmagasságokat is jelzi, és ha ennek sikerül megfelelnünk, akkor pontokkal honorálja teljesítményünket. A játékmenet maradt ugyanaz, mint az elődöknél, de ezzel abszolút nincs baj, hiszen ami egyszer kiválóan működik, azon minek is változtatni.

 

A játék összesen 48 dalt tartalmaz majd, az általunk tesztelt előzetes verzióban ennek csak a töredéke állt rendelkezésünkre, amik valószínűleg a már korábban bejelentett első nyolc zseniális, legendás dalokat tartalmazta:

 

  • Heart "Barracuda" – GHIII
  • Joan Jett and the Blackhearts "I Love Rock ‘n’ Roll" – GH
  • Twisted Sister "I Wanna Rock" – GH 80s
  • Queen "Killer Queen" – GH
  • Rage Against the Machine "Killing in the Name" – GHII
  • Poison "Nothing but a Good Time" – GH 80s
  • Alice in Chains "Them Bones" – GHII
  • DragonForce "Through the Fire and Flames" – GHIII

Mit is mondhatnék még a Guitar Hero: Smash Hits-ről? Újdonságokat nem nagyon vonultat fel és ha szeretted a Guitar Hero IV-et, akkor minden bizonnyal ez a rész is tetszeni fog, ráadásul ebben az epizódban tényleg a rock-örténelem legnagyobb dalai csendülnek fel. A játék PS3 és X360 mellett PS2-re és Nintendo Wii-re is elérhető lesz.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »