Oldal kiválasztása

GDC 09: Nintendo sajtókonferencia – összefoglaló

GDC 09: Nintendo sajtókonferencia – összefoglaló
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kora délután tartotta sajtókonferenciáját a Nintendo, amit a cég vezére Satoru Iwata vezényelt le. Komoly meglepetések nem történtek, apróbb bejelentések és egy új Zelda játék jelent maximum némi hírértéket.

A konferencia durván egy teljesen órán át tartott és jó pár érdekességet jelentettek be a Nintendo illetékesei, ettől függetlenül eget rengető meglepetésre senki ne számítson, hacsak a Nintendo DSi-re bejelentett új Zelda nem számít annak. Egy-két új program, új kütyük, meg persze a Wii vadonatúj szolgáltatásai. Röviden így lehetne összefoglalni a történteket, de azért nagyvonalakban kifejtjük, hogy mi is történt ma délután a GDC egyik várva várt eseményén.

 

A nyitóbeszédet a tradícióknak megfelelően a Nintendo jelenlegi elnöke, Satoru Iwata tartotta, aki beszédében a csapat eddig elért eredményeit hangsúlyozta ki. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nintendo Wii a napokban lépte át a bűvös 50 milliós eladási határt, vagyis a konzol 2006 karácsonyi premierje óta ennyi gépet szállítottak le világszerte. Hasonlóan kiváló mutatokkal büszkélkedhet a cég marokkonzolja, a Nintendo DS is, amiből eddig több mint 100 milliót passzoltak el.

 

Ezután a Nintendo leleplezte a régóta várt új Nintendo DS funkcióját, az SD kártyák támogatását, ami lehetővé teszi, hogy a megnövekedett tárhelynek köszönhetően akár erről a tárolóegységről is futtathatók legyenek a WiiWare, valamint Virtual Console játékok. A 2GB-nál nagyobb tárhelyű kártyák is használhatók lesznek, így akár több mint 240 játékot tárolhatunk egyszerre.

 

Említésre méltó hír még a Nintendo DSi-re bejelentett vadonatúj Zelda játék, a The Legend of Zelda: Spirit Tracks, amiről egyelőre nagyon homályos információkkal rendelkezünk. Annyi biztos, hogy Link mellet Phantom is irányítható lesz, kettejükkel kell majd felfedeznünk a világot és megfejtenünk az elénk tárt fejtörőket. A játékmechanika erősen hajaz majd a Phantom Hourglass-éra, és még az idén felmászik a játék a boltok polcaira.

Végül még egy játékot leplezett le a Nintendo, mely Rock and Roll Climber nevet kapta a keresztségben. Ahogy a produkció címe is mutatja, egy falmászós alkotással lesz dolgunk, amit a Wii-hez kapható Balance Board adta lehetőségeket használja ki. Bónusz játékelem, hogy a hegytetőre érkezés után el lehet gitározni egy számot.

Translate »