Oldal kiválasztása

GDC 09: Készül a Rolando 2 és Rolando 3

GDC 09: Készül a Rolando 2 és Rolando 3
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A GDC első napján a mobiltelefonos játékok világához köthető cégek képviselői tartottak sajtókonferenciákat. Köztük az Ngmoco is, akik itt jelentették be, hogy az iPhone-on nagy népszerűségnek örvendő Rolando folytatásokat kap.

Magazinunk látóteréből egyelőre kicsúsztak az iPhone-al kapcsolatos hírek és tesztek, de olvasgatva a különböző médiumokat lassan ideje lesz bővíteni repertoárunkat, mert egyes cégek és elemzők is azon a véleményen vannak, hogy az Apple okostelefonja bizony simán veri a Sony és a Nintendo marokkonzoljait, a PSP-t és a Nintendo DS-t. Hogy ez mennyire igaz, azt döntse el mindenki saját maga, de talán jelzés értékű lehet, hogy már saját konferenciát kapott a mobiltelefon, mint platform, ahol az erre fejlesztő cégek mutathatták be újdonságaikat.

 

Az ex-EA munkatárs Neil Young például tavaly alapította meg saját cégét, a Ngmocot, aki olyan produkciókat készített iPhone-ra, mint a Rolando, MazeFinger, Topple, Topple 2, Dr. Awesome, Dropship vagy a Word Fu. A céget tavaly alapították és máris elkönyvelhetté első sikerjátékukat, a Rolandot, mely a mai bejelentés szerint folytatást kap. Ráadásul azonnal kettőt is. A Rolando 2: The Quest for the Golden Orchid most júniustól lesz elérhető és négy világot, 36 pályát és rengeteg új fejtörőt, újítást tartalmaz majd.  A bejelentett harmadik részről egyelőre nincsenek információink.

Translate »