Mégis lesz új Indiana Jones játék, igaz nem kifejezetten olyan formában, ahogy arra sokan számítottak. Az Indiana Jones and the Staff of Kings sajnos messze elkerüli a next-gen platformok mindegyikét.

Jó pár hete másról se lehet hallani, minthogy agyonlőtték a next-gen Indiana Jones kalandjátékot, ami eredetileg a negyedik résszel volt összefüggésben. Ennek ellenére a LucasArts nem hagyja játék nélkül a híres kalandor rajongóit, ugyanis Indiana Jones and the Staff of Kings címen az A2M jóvoltából tető alá hoz egy produktumot, igaz az messze elkerüli az X360, PC és PlayStation 3 platformokat, ugyanis a játék inkább a casual réteget támadja be és Nintendo Wii, PlayStation 2, PSP és NDS platformokra érkezik idén nyáron.

 

Az eddig napvilágot látott részletek alapján a Nintendo Wii-s verzió ígérkezik a legjobbnak, hiszen a fejlesztők erősen építenek a mozgásérzékelős kontrollerre. A harcok során például ostorunkat lóbálhatjuk, de egy-egy fejtörőkkel teli akadálynál is jól jöhet az említett segédeszköz. Mindemellett a környezetet is bevonhatjuk a játékba, ugyanis a különböző tereptárgyak mindegyikét hozzávághatjuk a ránk zúduló ellenfelekre.

 

Szintén a Wii verziót erősítik a különböző QTE kombinációval megáldott menekülős jelenetsorok, továbbá járműveket is vezethetünk, vagy épp terelgethetünk. Lehetőségünk lesz Isztambulban elefántháton közlekedni, míg egy másik küldetésnél egy repülőt kell vezetnünk a dzsungel felett. Jones kalandjai során keresztül szeli majd a Földet, így San Fransisco-tól kezdve Dél-Amerikán át majdnem minden kontinensen megfordul majd, hogy megtalálja Mózes réges régen eltűnt botját. Főellenfelünk természetesen egy gonosz náci okkultista, Magnus Völler lesz.

 

Mindegyik verzió rendelkezni fog többjátékos játéklehetőséggel is, mely kétfős kooperatív módozattal bír majd, tovább négyfős minijátékok teszik még érdekesebbé a kalandokat. Ha sikerült végigjátszanunk az Indiana Jones and the Staff of Kings-et, akkor meglepetés bónusz vár ránk, ugyanis a régi klasszikusnak számító Indiana Jones and the Fate of Atlantis játszhatóvá válik.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás