Oldal kiválasztása

Xbox 360: Ütős hónapon vagyunk túl

Xbox 360: Ütős hónapon vagyunk túl
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A novemberi értékesítésítési adatok szerint több, mint kétszeresével növekedtek az Xbox360 konzol eladásai. Európában pedig egyenesen tarol a redmondiak masinája.

A Microsoft mai bejelentése szerint, az Xbox360 konzol 2008 novemberében érte el Európában a legmagasabb értékesítési adatokat. Az Xbox360 konzol a tavaly novemberi eladások 124%-át produkálta idén, ugyanabban az időszakban. Ezek az adatok azt mutatják, hogy az európai vásárlók, a jelen gazdasági körülmények ellenére is kedvezően fogadták az Xbox360-at és a konzolon elérhető számos nagyszerű játékot.

2008 novembere volt a legsikeresebb hónap az Xbox360 számára, mióta a márka (Xbox) hat évvel ezelőtt megjelent Európában. A Gfk-Chart Track adatai azt mutatják, hogy az Xbox360 eladásai túlszárnyalták a PlayStation 3 értékesítési adatait az egész régióra, illetve egyes területekre vonatkozóan is. Igen jelentős piaci növekedést ért el például Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban, ahol hétről hétre lekörözi a PlayStation 3 eladásait.

Több, mint 7 millió Xbox360-at sikerült értékesíteni, a konzol európai  megjelenése óta, (2005 november) ezzel az Xbox360 a legyorsabban terjedő konzol Európában. 2008 novemberében a tavaly novemberihez képest a növekedés  124 % volt, ezzel  szemben a Nintendo Wii  43%-os, a PlayStation pedig 3%-os növekedést ért el.

Chris Lewis ( Interactive Entertainment Business, EMEA regionális alelnöke) így kommentálta a legfrissebb eladási adatokat:

„November egy nagyon jelentős mérföldkő volt az Xbox360 számára. Ebben az időszakban értékesítettük a legtöbb konzolt Európában és hétről hétre felülmúljuk a PlayStation 3 eladásait. Az Xbox360 szeptemberi árcsökkentésére a fogyasztók nagyon lelkesen reagáltak. A kereskedelmi partnereinkkel és a kiadókkal való kiváló kapcsolatunk nagy szerepet játszott a sikerben. Szorosan együttműködünk partnereinkkel, hogy a karácsonyi szezonra biztosíthassuk a szükséges készleteket és a third-party játékok értékesítése is zökkenőmentes legyen az Xbox360 platform vásárlói számára. A jelenlegi gazdasági helyzetben a vásárlók is jobban odafigyelnek, hogy értékálló szórakoztatóelektronikai termékeket válasszanak. Jelenleg az Xbox360 konzol a legjobb ár érték aránnyal és a legszélesebb játékválasztékkal rendelkező újgenerációs konzol a piacon”

Ezenkívül az MS azt is megerősítette, hogy a Jasper kódnéven futó vadonatúj X360 is forgalomba kerültek. Az új kódnéven futó széria többek között azért lesz érdekes, mert az Arcade kiszerelés is rendelkezni fog belső háttértárral, mely  végre lehetővé teszi, hogy mostantól az Arcade tulajdonosok is installálhassák a két hete debütált New Xbox Experience-t.

Továbbá lecserélték a korábban 90 nanométeres gyártástechnológiával készült processzorokat 65 nm-esekre, a jobb belső elrendezésnek köszönhetően pedig kevésbé fog melegedni a masina, a tápegység pedig 150W teljesítményűre lett lecserélve.
Translate »