Oldal kiválasztása

Nyári nagytakarítás az Activision-Blizzardnál

Nyári nagytakarítás az Activision-Blizzardnál
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Komoly átszervezéseket szervez az Activision-Blizzard, mely rengeteg fejlesztő stúdió eladását és komoly, nagy nevek kukába dobását jelenti.

Alig pár hónappal ezelőtt fúziónált az Activison és a Vivendi, most mégis úgy fest, hogy több nagyobb névtől kénytelen megválni a kiadó, ugyanis komoly átszervezéseket terveznek, melynek célja a családos játékosok elcsábítása, így ennek fényében tartottak meg öt darab nevet, melyek közül négy ismert, egy kilétét egyelőre homály fedi: Crash Bandicoot, a Spyro the Dragon, az Ice Age és a Prototype érezheti magát biztonságban.

Ezzel szemben olyan várva várt alkotások kerülnek a kukába, mint a Ghostbusters, a WET, a Brutal Legend, a The Chronicles of Riddick: Assault, a World in Conflict: Soviet Assault ,50 Cent: Blood on Sand, Leisure Suit Larry: Box Office Bust vagy a Zombie Wranglers. Ezek sorsáról egyelőre semmit nem tudni, talán kis szerencsével egy másik kiadó felkarolja a fejlesztőcsapatok munkáit, így talán egyes alkotások megmenekülhetnek, de erre se biztos, hogy sok garancia van.

Ezen kívül a belsős stúdiók is komoly gondba kerülnek. Egyelőre a Radical Entertainment (Prototype) és a High Moon Studios (The Bourne Conspiracy) érezheti magát biztonságban, azonban olyan csapatok kerülnek eladásra, mint a Massive Entertainment vagy a Swordfish Studios, továbbá a Vivendi Games Mobile és a Sierra Online divíziókon is túlad a videójáték-ipar jelenlegi legnagyobb kiadója.

Translate »