Oldal kiválasztása

Riccitiello: A befektetők tojnak a minőségre

Riccitiello: A befektetők tojnak a minőségre
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az EA jelenlegi elnöke az elmúlt nem csak saját magával szemben gyakorol önkritikát, hanem a kaliforniai csapat befektetőit és élesen bírálja.

Riccitiello közel hét éven át vezette az Electronic Arts-ot, azonban egy jobbnak tűnő lehetőség láttán azonnal lelépett a csapattól, melyet aztán hamarosan újra hóna alá kapott. A szókimondó úriember pár héttel ezelőtt pont saját magán és csapatán gyakorolt önkritikát, hiszen elismerte, hogy az évekkel ezelőtt felvásárolt kreatív, tehetséges csapatok mókuskerékbe hajtása és a kreatívítás totális kiölése komoly gondokat okoz jelenleg a csapatnak, hiszen az EA jó ideje tucatermékeiről, nem pedig minőségi alkoásairól híres. Éppen ezért a csapat feje korábban kijelentette, hogy minden követ megmozgat annak ellenére, hogy a nevesebb bekebelezett csapatok, mint például a nem rég felvásárolt BioWare és Pandemic a jövőben szabad kezet kaphasson és senki és semmi ne akadályozhassa a minőségi termékek készítésében. Ezzel az új irányelvvel szeretné a helyes mederbe visszaterelni a céget Riccitiello, aki ezúttal saját befektetőit minősítette egy interjúban.

A vaskézzel irányító EA vezér úgy nyilatkozott, hogy a befektetők nagy ívben tojnak a játékok minőségére, őke csak az értékpapírok aktuális árfolyama érdekli, semmi más. Ezen kijelentését példának okáért az elmúlt három esztendőre alapozza, ami nem igazán sikeredett az EA-nak, ám Riccitiello mindenki türelemre int, ugyanis nem rég hozott intézkedései az év végén, de jövőre biztosan beérnek, hiszen olyan várva várt játékokat dob piacra a cég, mint a Spore, a Rage, a Dead Space, a Dragon Age: Origins, a Mass Effect 2 vagy a Saboteur.

Translate »