Oldal kiválasztása

Letette a fegyvert a HD-DVD

Letette a fegyvert a HD-DVD

A Sony által is támogatott Blu-Ray nyerte a jó ideje húzódó formátumháborút, miután a Toshiba bejelentette, hogy kiszáll a HD-DVD bízniszből.

Nagyon úgy fest, hogy eldőlt a formátumháború, ugyanis egy nevét elhallgatni kívánó Toshiba munkatárs úgy nyilatkozott, hogy a japán cég már az utolsó simításokat végzi a kivonulásról szóló tervben. Hivatalos bejelentés elvileg jövő hétre várható, ami egyben azt is jelenti, hogy gyakorlatilag mindenki magára hagyta a HD-DVD formátumot, ami egyben a haláltusáját is jelenti a technológiának. Egyesek a Betamax-VHS formátumháborúhoz hasonlították a mostani összecsapást, aminek kimenetelét a Warner év eleji döntése alapozta meg.Az idei CES előtt jelentette be a stúdió, hogy áprilistól végleg felhagy a HD-DVD-k forgalmazásával és mostantól csakis a Sony Blu-Ray technológiájára összpontosít. A döntést követően már hat nagyobb stúdió állt a Sony mögött, ráadásul a Vicaom tulajdonában lévő Paramount is épp kiszállását tervezte, így a formátumháború végső kimenetelének első komolyabb lökését ezen két stúdió döntése indította el. Ezután nem sokkal a nagyobb áruház- és kölcsönzőhálózatok is sorsára hagyták a HD-DVD, majd a pornóipar is bejelentette, hogy a kéklézeres technológia mellett szavazott, így utolsó zászlóvívőként már csak a Toshiba maradt, aki elvileg jövő héten jelenti be a kilépését az üzletből, ami egyben a háború végét is jelenti.

A mostani háború áldozatai nem csak azon cégek lesznek, akik dollármilliókat buknak az üzleten, hanem azok a vásárlók is, akik nem bírtak várni és a lejátszók megjelenésekor azonnal bespájzoltak maguknak egy HD-DVD olvasót.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »