Oldal kiválasztása

Újabb notebookok a Samsung felhozatalában

Újabb notebookok a Samsung felhozatalában
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Samsung sajtóreggelijén nem csupán azt tudhattuk meg, hogy lesz IBM billentyűzettel rendelkező gépük, hanem azt is, hogy bizonyos notebookok váza a fél tonnás terhelést is kibírja, amit a helyszínen azzal példáztak, hogy az egyik előadó egyszerűen ráállt a készülékre.

 

A belvárosban tartott reggeli sajtótájékoztatón megismerkedhettünk az üzleti használatra szánt 2-es, 4-es és 6-os sorozattal, illetve az 5-ös ultrabookkal és a 7-es Chronos-szal. A készülékeket kézbe is lehetett venni, illetve természetesen a főbb technikai jellemzőket, újításokat is bemutatták.
 
Az üzleti használatra szánt notebookok esetében a legfontosabb jellemzők a biztonság és a szinte már flottában értékesített konfigurációk elérhetősége (azaz például az utánrendelés biztosítása) köré csoportosultak. Így megtudhattuk azt is, hogy ezekben a gépekben van szabadesést érzékelő mechanizmus, megerősített vázzal és zsanérokkal bírnak, és cseppálló a billentyűzetük. A billentyűzet egy az egyben az IBM gépek esetében megszokottakat tükrözi, ami a Samsung és az IBM cég között létrejött kölcsönös szabadalmi cserének köszönhető. Az ára konfigurációtól függő.
 
Megjelent az első ultrabook is, amely optikai meghajtóval és expresscache SSD meghajtóval rendelkezik – utóbbi a rendszerbetöltést gyorsítja meg jelentősen, így 20 másodperc alatt képes teljesen üzemképes lenni, míg az alvó módból való visszatérés csupán 2 másodpercet vesz igénybe. A Series 5 bruttó 289 900 Ft-os áron kapható itthon.
 
A leglenyűgözőbb darab azonban a Series 7 Chronos volt, amely alumínium házzal és 8 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, HD+ SuperBright kijelző biztosítja a lenyűgöző vizuális hatást, és a kompakt kialakításnak köszönhetően mindössze 2,17 kg a súlya a kisebbik változatnak. Az ára 334 900 Ft, amibe viszont már belefért a környezeti világítást érzékelő, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet is.
 
Hamarosan Samsung notebookokról is olvashattok nálunk teszteket. 🙂
Translate »