Oldal kiválasztása

Elérkezett a next-gen kora

Elérkezett a next-gen kora
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az EA vezérigazgatója, John Riccitiello szerint a PC-nek befellegzett és egy szebb hajnalra ébred a játékostársadalom év végén, ugyanis beköszöntött a next-gen kora.

Lassan beköszönt a karácsonyi vásárlási szezon. A tengerentúlon nem hivatalosan a Háladás másnapja a bizonyos nap, és John szerint máris érezhető a változás, ugyanis hatalmasat ugrottak a három nagy rivális konzoljainak eladásai.

Szerény becslései szerint 2013-ra közel 200 millió konzol fog elkelni világszerte, ami a játékipar egyidejű hatalmas fellendülését is eredményezheti. Ezzel egy időben valószínűleg a PC-s réteg végleg kihal, nagyon kevesen fognak majd régi dobozkánkra fejleszteni.

Érdekesség, hogy a hétvégén tett nyilatkozatában szót ejt az egyes cégek közötti fúzióról is. Szerinte ez a nagy felvásárlási kedv hamarosan megszűnik, ugyanis a legtöbb valamire való stúdió már elkelt, így nem lesz kit megvenni. Pont ennek mondott ellent a Vivendi és Activison frigye, amely minden idők legdrágább üzlete volt, amit valaha is végrehajtottak a játékiparban.

Translate »