Oldal kiválasztása

EA válasz az Activison/Blizzard fúzióra

EA válasz az Activison/Blizzard fúzióra
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A hétvégén bombaként robbant a hír, mely szerint a Vivendi közel 19 milliárd dolláros üzletet bonyolított le az Activisonnel, mely mostantól Activison/Blizzard néven fut majd. Természetesen az EA ezt nem hagyhatta szó nélkül.

A világ talán legnagyobb befolyású és természetesen költségvetésú kiadója és fejlesztője, az EA. Természetesen a fúzió hírét ők sem hagyhatták szó nélkül is azonnal leszögeztek pár dolgot. Nagyon örülnek neki, hogy új kihívóra találtak az Activison/Blizzard személyében, hiszen ez arra ösztönzi őket, hogy még keményebben és jobban dolgozzanak. Egyelőre nem tervezik eddigi piaci stratégiájukat megreformálni, megvárják, hogy pontosan mire is lesz képes a világ második számú kiadója. John Riccitiello, az EA CEO-ja is azon véleményen van, miszerint minden kiadó és fejlesztő konkurenciának számít, de semmikép nem szabad bedobni a törölközőt.

És egyelőre valóban semmi okuk megfutamodni. Ugyan a játékvilág legnagyobb biznisze zajlott le a hétvégén és a 2007-es évben az Activison/Blizzard közel 3.8 milliárd dolláros bevételt produkált, míg az EA "csak" 3.35-öt, mégis komoly válacsapásokra képes mindkét fél.

A Blizzard révén az MMO iparág szinte teljesen a kezében van a Vivendinek és pont az EA lehet az egyetlen olyan fél, amely képes lehet megtörni az egyeduralmat. Nem rég vásárolták fel a BioWare-t és a Pandemicet. Az is biztos, hogy a BioWare Austin egy új masszívan multiplayer alkotáson dolgozik, mely a pletykák szerint egy Star Wars gamma lesz. Ezenkívül az EA Mythic jelenleg is dolgozik a Warhammer Online-on, mely 2008-ban debütál.

Hozzászólások

Translate »