Oldal kiválasztása

Európa virtuális ászai Magyarországon – FORTIS Dogfight Cup

Európa virtuális ászai Magyarországon – FORTIS Dogfight Cup
17 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

2007. november 17–18-án a jakabszállási repülőtéren rendezték meg a III. Repülőszimulátor-Európa-bajnokságot, a FORTIS Dogfight Cupot, amely mai vadászgépek kategóriájában francia–svéd, a második világháborús kategóriában orosz győzelmet hozott. A magyar virtuális pilóták is jól szerepeltek, hisz a második világháborús vadászgép kategóriában második helyezést értek el.Két kategóriában, izgalmas csatákban mérték össze erejüket az elmúlt hétvégén Európa legjobb virtuális légi harcosai Jakabszálláson. Ember az ember ellen, csapat a csapat ellen a kibertérben, cél a végső győzelem és az azért járó erkölcsi elismerés, illetve az értékes nyeremények. A Lock On kategóriában napjaink vörös csillagos sztárjai, a Szu–27-esek csaptak össze a legendás F–15-ösök ellen, míg a légcsavaros IL–2-es szekcióban a Messerschmittek, a Zerók és a Lavocskinok vitték a prímet. A versenyre az egyes országok legjobb géppárjai, vagyis kétfős csapatai nevezhettek függetlenül attól, hogy civilek vagy aktív vadászpilóták. A Magyar Honvédséget a kecskeméti bázis „ászai”, Szatmári „Szatyi” László százados és Káló „Sucu” Sándor százados képviselte. Szatmári százados egyébként MiG–29-es vadászgépen, míg Káló százados Gripen vadászgépen repül.

Íme, a győztesek, akik tegnap óta Európa legjobb „szobapilótáinak” tekinthetik magukat.

Lock On (mai vadászgépek) kategória győztesei

1. RvE (svéd–francia páros)
2. Faitnig k0kz! (svéd–litván páros)
3. Sli (orosz páros)

IL–2 ( II. vh.) kategória győztesei

1. Sli (orosz–észt páros)
2. vo101 (magyar páros)
3. VGR (cseh páros)

Hihetetlen koncentrálóképesség, térlátás, gyors reflexek, na és persze a cseppet sem egyszerű szimulátor kezeléséhez szükséges elengedhetetlen tudás nélkül nem lehet valaki igazán jó virtuális pilóta. A III. Repülőszimulátor-Európa-bajnokság mindegyik égi harcosa birtokában van ezeknek a képességeknek, a kiegyenlített tudású mezőnyben a légi csatáik kimenetele csak nüanszokon múlt. A döntő izgalmas légi harcait kivetítve, szakmai kommentár kíséretében követhették nyomon az érdeklődők.

Az értékes díjakat – mindkét kategóriában – a FORTIS svájci óragyár képviseletében Noszvai András, míg a Gripen International részéről Fehér László adta át.

Translate »