Az elmúlt héten sorra röppentek fel a hírek a PlayStation 3 esetleges árleszállításáról. Akkor a Sony elnöke, Ryoji Chubachi tett pontot az ügy végére, miután bejelentette, hogy egy centtel se csökkentik a konzol árát.Azonban ma reggelre megint 360 fokos fordulatot vett az ügy, ugyanis Jack Tretton, az SCEA vezetője bejelentette, hogy a mai naptól mégis csak 100 dollárral kevesebbe kerülnek majd az USA-ban kapható 60GB-os Sony konzolok.

A végleges döntés meghozatalának hátterében valószínűleg a Microsoft lépései állhatnak, hiszen a redmondi csapat három évre tolta ki az X360-ra adott garancia időtartamát, illetve a "három piros ledes" hibát elszenvedő tulajokat is kárpótolja majd. Ezenkívül a Sony igencsak drágának bizonyult, a legtöbb esetben a vásárlók nagy hányada a borsos árra hivatkozva nem vásárolt magának otthonra Sony konzolt.

Az árleszívás bejelentésével egyidőben a japánok megerősítették, hogy az eddig csakis Dél-Koreában kapható 80GB-os változat most már az USA-ban is elérhető lesz, ami mellé bónuszként jár a Motorstorm is. A gép ára így 599 dollár lesz. Az is biztos már, hogy a két nap múlva rajtoló santa monicai E3-on leplezik le az európai régióban tervezett árcsökkentéseket és esetleges megnövelt tárhelyű PS3-kat.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás