Oldal kiválasztása

Új PS3 firmware

Új PS3 firmware

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ma bejelentette, hogy a PLAYSTATIONŽ3 (PS3™) Firmware legújabb változata elérhetővé vált. Az 1.80 verzió a PlayStationŽ és PlayStationŽ2 játékok és a DVD filmek képét frissíti, melyek így akár 1080p HD felbontással nézhetők ezzel kompatibilis HDTV készülékeken.A DVD-k HD minőségre történő feljavítása olyan szolgáltatás, amelyet általában csak a legdrágább DVD-lejátszók nyújtanak, ezért a szolgáltatás elérhetővé tétele a legutóbbi frissítésben most a PS3 tulajdonosokat képessé teszi arra, hogy meglévő DVD-gyűjteményüket sokkal jobb minőségben nézhessék, amennyiben rendelkeznek kompatibilis HD TV készülékkel. Nem csak DVD-filmeket lehet 1080p HD minőségre feljavítva nézni, de a PlayStation® 2 és PlayStation játékok is feljavíthatók, így nagyban javul a játékélmény.

Egy olyan átfogó frissítés révén, amely a PS3 eddig is lenyűgöző képességeit tovább tökéletesíti, az 1.80 segítségével a felhasználók PSP készülékeikkel az interneten keresztül távolról is játszhatnak, így a PS3-at bárhol a világon igénybe vehetik, ha van kéznél széles sávú kapcsolat.

Az 1.80 verzióval az otthoni hálózatot működtető felhasználók zökkenőmentesen nézhetnek és játszhatnak le képeket, zenéket és videókat PS3 készülékükön, ha azok valamilyen DLNA-képes eszközön (mint például PC vagy laptop) vannak bárhol a házban,  tovább erősítve a PS3 mint házi szórakoztató központ jellegét, amely így bármelyik lakás nappalijának szerves tartozéka és ékessége.

De egész sor más fejlesztés is helyet kapott a készülékben, így például bizonyos Epson nyomtatókkal a PS3-on keresztül képeket lehet kinyomtatni. A PS3 tulajdonosok meglévő PS3 készüléküket 2007. május 24-től frissíthetik az 1.80 Firmware-rel.

  • Azok a DVD-ROM-ok (videók), amelyek tartalmát DRM (digitális jogkezelés) védelemmel látták el, csak HDMI kompatibilis TV-kel javíthatók fel. Az AV-MULTI csatlakozós televíziók nem tudják a DRM tartalmakat feljavítani.
  • A távoli játék használatához szükség van egy bekapcsolt, 1.80-as verziójú PS3-ra, illetve egy 3.50-es verziójú firmware-rel ellátott PSP-re, melyek május végén kerülnek a boltokba.
  • DLNA – Digital Living Network Alliance. A DLNA-val kapcsolatos további tájékoztatást lásd: http://www.dlna.org/en/consumer/home
Translate »