Oldal kiválasztása

Nintendo Wii – minden, amit szeretnél tudni a konzolról

Nintendo Wii – minden, amit szeretnél tudni a konzolról

Ma hivatalos sajtótájékoztató keretében bemutatták a Nintendo Wii nevű konzolját a budapesti Mammutban. Természetesen bennünket is elhívtak a jeles eseményre, így most az ott kapott információkat osztjuk meg veletek. A játékélmény pedig leírhatatlanul jó, úgyhogy azt mindenkinek magának kell majd megtapasztalnia…Megjegyzés: A keddi banzájon készített fényképek megtekinthetők galériánkban!

Az elmúlt két hétben kezdetét vette a mindenki által oly annyira várt konzolháború,ugyanis két héttel ezelőtt a Sony a sokadik csúsztatást követően végre piacra dobta legújabb játékkonzolját, a PlayStation 3-at, melyet természetesen elsőként a japán rajongók kaparinthattak meg, majd múlt héten az USA-ban is elérhetővé vált a masina. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a debütálás sem ment zökkenőmentesen. Az eredetileg beígért darabszámot egyik kontinensen se tudta teljesíteni Kutaragi csapata, így nem csoda, hogy hatalmas hisztéria övezte az egész vásárlási mizériát. Tovább rontja a PS3 megítélését – legalábbis a szerkesztőségen belül -, hogy az ígért premierjátékok közül, különböző okokra hivatkozva jó pár nem került forgalomba, így elég szegényes felhozatallal indult hódító útjára a legújabb PlayStation.

Természetesen a Nintendo sem akart kimaradni a tutiból, így hát ma egy sajtótájékoztató keretén belül prezentálták a sajtó képviselőinek a japán óriáscég legújabb masináját, a Wii-t, mely Európa országait még idén, egészen pontosan december 8-án támadja be – ellentétben a Sony készülékével, mely az öreg kontinensen leghamarabb is csak jövő év márciusában kerülhet forgalomba.

A sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a készülék az alapfelszereltségen kívül – Wii konzol, Wii Remote, Nunchuck, Wii Sports Game (ezek már a készüléken rajta lesznek) – 27 játékkal kíván indítani – Need for Speed: Carbon, Call of Duty 3, Rayman: Raving Rabbids, The Legend of Zelda: Twillight Princess, továbbá a Wii Shop Channel funkciónak köszönhetően további 31 játékot tölthetünk még le a masinára. Többek között olyan régi nagy neveket, mint a Donkey Kong, The Legend of Zelda, Super Mario 64 vagy a Gunstar Heroes. Ha ezt összegezzük, és ha helyesek a számításaink, ez 58 játékot jelent, ami valljuk be, igazán impozáns szám, és ha a másik két konkurens csapat kezdeti felhozatalával összehasonlítjuk, akkor azok messze elmaradnak a Nintendo kínálatától.

A már említett Wii Shop Channelen keresztül, bizonyos kreditekért cserébe – 500 Wii pont 5 euró, 800 Wii pont 8 euró, 1000 Wii pont 10 euró) az idő előre haladtával számos finomságot szippanthatunk majd le a Wii 512-es memóriamoduljára. Ezeket a krediteket a megfelelő helyeken feltöltőkártyák formájában lehet majd megvásárolni és aktiválni.

A főmenüben böngészve találunk még Disc Channel, Mii Channel, Photo Channel, Forecast Channel, News Channel, Internet Channel és Wii Message Board funkciót. Lássuk melyik mit is rejt magában:

Disc Channel: A Wii ügyes tervezőmérnökei szerencsére gondoltak azokra, akik esetleg már rendelkeznek egy GameCube-al, ugyanis ezen masinát könnyedén képesek vagyunk csatlakoztatni a Wii-re, így a GC-s gammákat könnyedén futtathatjuk a csodakonzolon, de akár mentéseinket is oda-vissza pakolgathatjuk.

Mii Channel: Egy igazán érdekes funkció, ugyanis személyre szabott kis karaktert készíthetünk, amelyet a Wii Remote tárol, így ha például átmegyünk a barátunkhoz vagy épp az egész család leül játszani, akkor mindenkit meg tudunk majd különböztetni. Ennek most talán így nem érzitek a jelentőségét, de ha figyelembe vesszük, hogy egyszerre több „távirányítót” is képes kezelni a Wii, akkor jó móka tud lenni, ha tudjuk, hogy éppen kivel szúrtunk ki. A Kyoto-i alakulat pedig pontosan úgy gondolkodik, hogy a játékokkal véletlenül sem egyedül ülve fogunk majd játszani, hanem hatalmas nagy társaságokba verődve ütjük majd el az estét, éppen ezért már tervbe van véve a különböző színű Wii Remote-ok piacra dobása is, ezzel is teljesen egyedivé, sajátunkká téve azt.

Photo Channel: Azt hiszem, ez az a funkció, amit nem nagyon kell bemutatnom senkinek. A készülék ügyesen kezeli az SD memóriakártyákat, így az elkészített fotóinkat könnyedén fel tudjuk tölteni a Wii-re, majd pedig büszkén mutogathatjuk a sztárfotóinkat. A srácok szerencsére ezen lehetőséget is felturbózták, ugyanis saját aláfestő zenét tehetünk be az esetleges slideshow-k alá, illetve akár kirakósdit is játszhatunk az egyes képekkel.

Forecast Channel: A világ bármely pontján megtekinthetjük, hogy éppen milyen az időjárás. Komoly hasznát ennek a funkciónak nem látom, viszont a kivitelezése nagyon jópofa.

News Channel: Ehhez a lehetőséghez sem fűznék hozzá túl sok mindent. Az Internetre kapcsolódva dőlnek a hírmorzsák…

Internet Channel: Szerencsére a Wii-t ellátták internetezési funkcióval, így a kényelmes fotelben ülve is böngészhetünk. Filmműsorokat, aktuális híreket, és egyéb nyalánkságokat fedezhetünk fel. Külön érdekesség, hogy a rendszer támogatja a Macromedia Flash-t. A legtöbb európai országban elérhető lesz ez a szolgáltatás.

Wii Message Board: Kicsit olyan ez, mint amikor sietsz valahova és a hűtőre kiakasztasz valami üzenetet a család valamelyik tagjának, csak mindezt most a Wii-n keresztül teheted meg.

A konzol december 8-tól lehet megvásárolni, amiért egészen pontosan 249 eurót kell majd leszurkolnunk. A játékok körübelül 49 és 59 eurós áron lesznek majd megvásárolhatók. Aki esetleg külön szeretne Wii Remote-ot vásárolni, annak 39 eurót kell majd leperkálnia, míg a Nunchuckért 19 eurót fogunk otthagyni a boltokban. Aki esetleg nem képes megszokni az új kialakítású és vadiúj funkciókkal felvértezett Wii Remote-ot, az a régi, klasszikus vezérlőt is megveheti, amely szintén 19 euróba kerül majd.

December 8-án debütáló játékok:

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Call of Duty 3

Marvel: Ultimate Alliance

Tony Hawk’s: Downhill Jam

Madden NFL 07

Need for Speed Carbon

Happy Feet

Rampage: Total Destruction

Super Monkey Ball: Banana Blitz

Gottlieb Pinball Classics

Super Fruit Fall

Disney/Pixar Cars

Spongebob Squarepants: Creature from the Krusty Krab

Blazing Angels Squadrons of WW II

Far Cry: Vengeance

GT Pro Series

Monters 4×4 World Circuit

Open Season

Rayman: Raving Rabbids

Red Steel

Tom Clancy’s: Splinter Cell- Double Agent

Impossible Mission – valamikor decemberben érkezik

Leaderboard Golf – valamikor decemberben érkezik

Tennis Masters – valamikor decemberben érkezik

 

Translate »