Oldal kiválasztása

40 milliós mérföldkő a PlayStation 2-eladásokban

40 milliós mérföldkő a PlayStation 2-eladásokban
16 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a mai napon bejelentette, hogy a PlayStation 2 készülékekből már 40 millió darabot használnak a fogyasztók Európaszerte, illetve a PAL szabványt alkalmazó országokban. A 40 milliós határ átlépése azt jelenti, hogy a PlayStation 2 a legnépszerűbb szórakoztató rendszer Európában, a  sikere pedig felülmúlja elődje, a  PlayStation (PS one) teljesítményét, melyből valamivel több, mint 39 millió darab kelt el. A most 6. évébe lépett PlayStation 2 az úttörő PS1 méltó utódjának bizonyult, amely 6. évében 33 millió eladott készülékkel dicsekedhetett.

"Nagyon büszkék vagyunk a PlayStation 2 tartós sikerére," – nyilatkozta David Reeves, a SCEE Elnök-Vezérigazgatója. "Az elmúlt nagyjából egy hónapban a PlayStation 2-ből Európaszerte és a PAL szabványt alkalmazó területeken több mint heti 100 000 darabot értékesítettünk, ami nagyon hízelgő eredmény, és azt bizonyítja, hogy ez a játékplatform népszerűbb mint valaha.  Az új és innovatív játékfajták, mint például a társasági szórakozásra tervezett EyeToy, SingStar és BUZZ! játékok folyamatos fejlesztésének köszönhetően a PlayStation 2 továbbra is az újonc és tapasztalt játékosok kedvelt választása maradt.

A 40 milliós mérföldkő egy másik említésre méltó teljesítménnyel is egybeesik; a PlayStation  2-re ma már több mint 2000 játék kapható Európában, karácsonyra pedig várhatóan további 50 cím kerül a boltokba.

Translate »