Oldal kiválasztása

Infected Shelter – Early Access Játékteszt

Infected Shelter – Early Access Játékteszt80% XP80% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A tavalyi bejelentés után, végre elérhető a Steam korai hozzáférés rendszerében a hazai fejlesztésű Infected Shelter!

A Dark Blue Games (mely összesen két tagot számlál Ruzsányi Zoltán és Nádasi Lajos személyében) alkotása, mely az Infected Shelter címet kapta egy Mortal Kombat + Dead Cells + Castle Crashers egyvelegként lett beharangozva. Valójában egy vérben bővelkedő, rogue-like, 2D brawlerhez van szerencsénk, annak minden bájával és átkával együtt. A játék zombi-vírus fertőzte világában, célunk a túlélés. Kezdésnek egy táborból indulunk, ahol kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő karaktert, bár jelenleg a korai hozzáférés miatt csak kétfélét próbálhatunk ki: a gitáros lány, illetve a tolókocsis nagypapát tologató unoka adja a választékot, többféle kezdő skinnel, de ez csak külcsín, képességeik kasztonként egyformák.

A rogue-like elem ott jön be, hogy elhalálozás esetén, odaveszik a karakter és minden összegyűjtött fegyverünk, relikviánk, készletünk is. Visszakerülünk a táborba, ahol kezdhetjük újra az egészet. Minden alkalommal új pályát generál a játék, így a hullarablás nem kivitelezhető, ám nincs veszve minden! Ellenfeleink különféle tervrajzokat dobálnak, melyeket a szintén az ellenfelekből hulló, zombi-vírus mintákkal oldhatunk fel. Ezeknek annyi az értelme, hogy vagy passzív bónuszokat adnak (pl extra életerő, nagyobb sebzés, nagyobb tár a fegyverekben), vagy a pályákon található fegyverek illetve magunkra aggatható csecsebecsék mértékét növelik meg. Mivel teljesen random generált a játék, így sosem tudjuk milyen ellenfelek várnak ránk, illetve, hogy milyen módon fogjuk tudni őket kiiktatni. A pályákon elszórva találhatunk pihenőket, ahol kicsit feltankolhatunk, illetve az említett tervrajzokat is feloldhatjuk. Ezeken felül találhatunk peteket is, akik különféle képességekkel irtják az ellent nekünk (a macska például mindenkit szétkarmol aki a közelünkbe ér, míg a jeges maci hógolyóval lassítja őket), közölük egyszerre több is aktív lehet. Alkalmazhatunk kicsit zúzósabb képességeket is, az alapvető csapkodáson kívül, ezekből is találhatunk a pályákon elszórva extrákat.

A kezdeti zombik után, később sokkal komolyabb ellenfelekkel is meggyűlik a bajunk, többek között katonák, drónok, sőt boss-harcok várnak ránk! Ezek kimondottan nagy kihívást jelentenek az előbb taglaltak tudatában. Mivel egyszerre csak egy fegyver lehet nálunk, még azt sem tudjuk megcsinálni, hogy ezekre a harcokra valami erősebb eszközt tartalékolunk (ala Dead Rising), azzal kell beérnünk, amivel a képernyőre érkeztünk, vagy amit a harc közben kapunk. A grafikáról nem lehet ódákat zengeni, ahogy sajnos a hangokról sem, de az Infected Shelter ettől függetlenül könnyed szórakozást nyújt. Meglátjuk mi sül ki belőle hosszútávon, de a 4 fős lokális co-op, azért kecsegtet némi reménnyel, bár érdemesebb lenne online co-op felületet biztosítani, ha már Steam-en játszhatunk. Egyelőre csak a PC, Mac, Linux verzió elérhető, de tervben vannak a konzolos portok is.

Értékelés

80%

Összefoglaló Könnyed szórakozást nyújtó, magyar fejlesztésű 2D-brawler, melyben ott van a potenciál, hogy igazán jó játék lehessen!

80%
Translate »