Oldal kiválasztása

Heti filmajánló – 12 katona

Heti filmajánló – 12 katona
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost, és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát.

A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják.

ALKOTÓK

Főszereplők: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, William Fichtner, Elsa Pataky.
Operatőr: Rasmus Videbæk. Zene: Lorne Balfe. Látvány: Christopher Glass
Írta: Doug Stanton, Ted Tally, Peter Craig
Rendezte: Nicolai Fuglsig

A világ egyik legismertebb filmkészítője, az akciófilmek mestere, Jerry Bruckheimer, A Sólyom végveszélyben után ismét megtörtént esetet dolgoz fel: egy háború ismeretlen fejezetének hátborzongatóan izgalmas pillanatai elevenednek meg a vásznon.

 

Mozibemutató: 2018. március 8.
Eredeti cím: 12 Strong
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Alcon Entertainment, Jerry Bruckheimer Films
Játékidő: 130 perc
Korhatár: 16E

Translate »