Oldal kiválasztása

EU LCS Regionális kvalifikáció

EU LCS Regionális kvalifikáció
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Hiába jutott a Schalke 04 a rájátszás döntőjébe, ott mégis 3-1 arányban vereséget szenvedtek a jóval esélyesebb Fnatic-kal szemben. Ezzel a győzelemmel a Fnatic automatikusan kvalifikálta magát a világbajnokságra, pontokat tekintve pedig a Team Vitality végzett a 2. helyen így Vizicsacsi csapata helyett ők mehetnek összemérhetni erejüket a világ legjobbjai ellen. Míg a Schalke a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhatott, azonban még egy csapat, harmadik európaiként kimehetett az október elejétől megrendezett világeseményre.

A regionális kvalifikációban az a 4 csapat vett részt, akik a legjobb 6 hely egyikét kaparintották meg a nyári szakaszban, és még nem dőlt el, hogy megmérkőzhetnek-e a világ többi profi csapatával. Így név szerint a Schalke 04, G2, Splyce, Misfits négyesnek harcolt egymás ellen, hogy odaérjenek a maradék egy kiadó helyre. A szériák 3 győzelemig tartottak a következőképpen:  Első nap az 5. és 6. helyezett, azaz a Splyce és a Misfits küzdött meg egymással. Nem kérdés, hogy a Schalke mellett a Splyce tűnt a legesélyesebbnek, így nem is volt csoda, hogy 3-0 arányban átgázoltak a „vérnyulak” csapatán.

Másnap már az elődöntő következett ahol a tavalyi bajnok G2 mérkőzött meg az előző nap győztesével, a Splyce csapatával. Ez egy igazi ki-ki összecsapásra sikeredett, először a Splyce diadalmaskodott, majd a G2, és ez a forgatókönyv megismétlődött, így 2-2 után következett a mindent eldöntő mérkőzés, melynek végén a bajnok örülhetett.

A döntőt így végül a 3. helyen záró, a széria legesélyesebbének tartott Schalke 04 küzdött meg a tavalyi bajnok, idén 4. helyen záró G2 csapata ellen. A G2 rögtön a BO5 elején megmutatta, hogy nem véletlen jutottak a döntőbe, 3-14 gyilkossági arányban bedarálták ellenfelüket és szerezték meg a széria első győzelmét. Ezt követően érkezett is a Schalke 04 válasza, akik magabiztos makrojátékkal 1-1-re módosították az eredményt. A következő mérkőzésen ismét a G2 tudta elhozni a győzelmet, miután az S04 dszungelesét, Amazinget teljesen kivonták a forgalomból, korai rajtaütésekkel, aki ezt követően nem igazán tudott csapata hasznára válni. Úgy tűnt Vizicsacsi és csapata kicsit meghátrált, tudták, hogy nem fér bele több hiba különben vége az álomnak. Talán pont ennek hatására, próbáltak biztonsági játékot játszani, ami a vesztüket okozta így 3-1 arányban győzött a G2 akik 3. európai csapatként részt vehetnek az októberi világbajnokságon. Vizicsacsinak, pedig immár ez a harmadik olyan éve amikor csak egy hajszállal marad le a legrangosabb League of Legends versenyről. Mi nagyon szurkolunk mind neki, mind a Schalke csapatának, hogy jövőre összejöjjön a VB szereplés.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »