Oldal kiválasztása

Országos ArchiCAD Verseny

Országos ArchiCAD Verseny
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Pécsi Tudományegyetem ArchiCAD Versenyt hirdet. A szervezők az év építész tehetségét keresik a nappali tagozatos építészhallgatók körében, akik terveik és ötleteik megmérettetésére kapnak lehetőséget.

Az Országos ArchiCAD Verseny hagyományai a 60-as évekig nyúlnak vissza. Célja tehetséges tervezők, és izgalmas ötletek felkutatása, tétje pedig az egyetemre való felvételi vizsga nélküli bejutás volt. A pécsi Pollack Mihály Építőipari Technikumban szervezett megmérettetésen a diákok még rajztábla, fejes vonalzó, lépték, körző és ceruza segítségével készítették el pályamunkáikat. A verseny célja az elmúlt évek alatt mit sem változott, ám ma már tervezőprogramok segítségével a számítógépen zajlik a munka.

 

A versenymunkák elbírálásnál a tervezési pontosság és megvalósíthatóság mellett, a kreativitást és az ötletet értékeli majd a szakmai zsűri, melynek elnöke Kertész András Tibor, Ybl,- és Építészeti Nívódíjas építész, a Kertész Építész Stúdió, vezető tervezője.

 

"A verseny nagyszerű lehetőség fiatal, tehetséges építészhallgatóknak, hogy rangos zsűri előtt mutathassák be kreativitást és technikai tudást ötvöző munkájukat. Nagyon örülünk, hogy magas színvonalú infrastruktúrával felszerelt budapesti oktatóközpontunk a verseny helyszíneként szolgálhat, és ezzel mi is hozzájárulhatunk az ő sikerükhöz." – mondta el Bakos Bernadett, a Mesharray Digital Media School vezetője.

 

A versenyre jelentkező diákok közül a résztvevő iskolák jelölik azt a 21 hallgatót, akik végül az ország legnevesebb felsőoktatási intézményeinek építész karairól bekerülhetnek a megmérettetésre. A versenyzőknek 6 óra alatt, egy konkrét tervezési feladatot kell majd megoldaniuk a Graphisoft által biztosított ArchiCAD szoftverek segítségével a Mesharray oktatótermében.

 

Habár a szponzorok köre folyamatosan bővül, a Graphisoft, a Mesharray és a CAD Stúdió által felajánlott díjak már önmagukban nagyszabásúak, melyek közé tartozik egy 3 napos látogatás a Nemzetközi ArchiCAD Egyetemen, Angliában, ArchiCAD, Cinema 4D és Archiphysics szoftverek, valamint részvétel a Mesharray 3D Vizualizáció kurzusán.

 

További információ a versenyről a www.mesharray.hu oldalon kapható.

Translate »