Oldal kiválasztása

DiRT 4 – minden amit a játékról tudni lehet

DiRT 4 – minden amit a játékról tudni lehet
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A DiRT széria hosszú utat tett meg az anno még Colin McRae nevét viselő rallys játéktól napjainkig. Lassan 20 év telt el az első rész kiadása óta. Colin McRae tragikus halála és a technológia fejlődése folyamatosan változásokat hozott. A Tech Master Tricks csatorna videójában végig nézhetjük a korábbi részeket.

  1. Saját magunk készíthetünk pályákat

A Your Stage segítségével saját magunk generálhatunk pályákat, amiket néhány feltétel megadása után szinte azonnal készít el számunkra a rendszer, így sosem fogunk kifogyni a verseny helyszínekből. Ezek az útvonalak megoszthatók a barátainkkal, és akár össze is mérhetjük rajta, ki tudja a leggyorsabban teljesíteni azt.

  1. 5 különböző ország

A játék pályái öt különböző világrészen helyezkednek majd el: Ausztrália, Spanyolország, Amerika, Svédország és az Egyesült Királyság.

  1. A DiRT Rally szimulátorosságát és a korábbi játékok arcade stílusát ötvözi a negyedik rész

A DiRT Rallyban a komoly szimulátor jelleg dominált, ami szerintem sok régebbi casual játékost visszatartott a beszerzésétől. Elég drasztikus különbség van a Rally és a korábbi címek „nehézsége” között. Sokkal több időráfordítás szükséges benne ahhoz, hogy a játékos jó eredményeket érhessen el (autó finomhangolása, csapat menedzselése, realisztikus irányítás). A negyedik rész esetében visszakanyarodnak az arcade vonal felé, és újra inkább a szórakoztató versenyzés lesz a fókuszban, mindkét irányvonal pozitívumának egybegyúrásával.

  1. DiRT Academy

Akik még csak most ismerkednek a rally játékok világával, azoknak a készítők egy DiRT Academy nevű módot hoztak létre, ahol megtanulhatják a rally vezetés alapjait.

  1. Licenszelt FIA World Rallycross pályák

A FIA World Rallycross Championship engedélyével a valódi pályák hű rekreációin száguldozhatunk majd (Montalegre, Lohéac Bretagne, Hell, Holjes és Lydden Hill)

  1. Visszatér a Land Rush

Az egyik alternatív játékmód a kampány és a FIA World Rallycross pályák mellett a Land Rush visszatérése, ahol kis méretű multiplayer pályákon száguldozhatunk (a Rally előtti játékokból már ismerős lehet). Emellett egy Joyride módot is kapunk, amiben a DiRT 3-ból ismert sandbox/minijáték szerű versenyeket játszhatunk. Kombinálva ezt a pályagenerátorral egyhamar nem fogjuk megunni az útvonalakat.

  1. Karrier mód 2.0

A karrier mód során létrehozunk egy csapatot, akinek a neve alatt versenyzünk majd a pályákon, szponzori szerződéseket kötünk és rendezzük a személyzet tagjait. Ezeket felhasználva fejleszthetjük az autónkat és haladunk előre a ranglistán. A fentebb említett Your Stage fogja generálni a karrierünk során bejárt pályákat is. Ahogy az alábbi videóból is látszik a csapatunknak kialakíthatunk egy saját brandet is, amivel még egyedibbé tehetjük az autóinkat.

  1. Challenge mód

Napi, heti és havi kihívások várnak azokra, akik még esetleg ezt a számos funkciót is megunnák egy idő után. Más játékosokkal versenyezhetünk a legjobb hely megszerzése érdekében.

  1. Racenet fejlesztések

A Racenet rendszer keretében fognak futni a challengek, azon keresztül vezeti a rendszer a ranglistákat, ligákat és bajnokságokat is lehet majd rendezni rajta. Ez a rendszer cross platform lesz, így nem csak a saját platformunk játékosbázisával mérhetjük majd össze tudásunkat.

  1. Lehetséges PS VR támogatás

Mivel a DiRT Rally esetében már használható a VR mód, és elég jól is működik, így nagyon valószínű, hogy a DiRT 4 is PS VR támogatást kap, de ez a funkció kiadáskor még biztosan nem lesz jelen.

 

Translate »