Oldal kiválasztása

The Planet Crafter – játékteszt

The Planet Crafter – játékteszt96% XP96% XP

 A The Planet Crafter egy sandbox túlélő játék, mely lehetővé teszi azt, hogy egy Subnauticához hasonló élményben legyen részünk, azonban a vízalatti szorongás és a tengeriszörnyektől mentes bolygón. A Miju Games által fejlesztett The Planet Crafter kiemelkedik a többi sandbox játék közül azzal, hogy egy olyan történetet mesél el, melyek a lezárására hatással van az, hogy hogyan jutottunk el odáig, illetve, hogy a játék során hatással leszünk a bolygó ökoszisztémájára.

A játék indításakor abszolúte a Subnautica nyitánya jutott eszembe, ugyanis az első kép, ami mindkettőben fogad minket az egy mentőkapszula belseje, melyet elhagyva a végtelen tenger helyett egy hatalmas sivatagos völgy fogad. A Planet Crafter legerősebb része az a képesség, hogy az idegen, barátságtalan környezetet, amin indul a játék, élhetővé, és már-már hívogatóvá terraformálhatjuk a játék során. Szintén a Subnauticához hasonló, hogy a Planet Crafter bolygója is kézzel készített, a felszínén pedig számos, korábbi sorstársaink által hátrahagyott roncsot találhatunk, melyek belátást engednek a bolygó és az azon kívüli világ történetéhez. A játék legnagyobb limitje is ebben rejlik, hiszen csak ez az egy bolygó elérhető számunkra, amikor a játék végére érünk és elhagyjuk akkor kapunk egy stáblistát és egy ending vetítést pár képpel és egy narrációval.

Maga a terraformálás folyamata a valóságban évtizedeket, akár évszázadokat igénylő folyamat lenne, így a játék kicsit hajlít a fizikai törvényein, és csupán órákon belül a sivatag helyét átveheti egy vízesésekkel tarkított zöld mező, az ég pedig vészjósló narancsból kékké változhat. Túlélő, craftolós játékhoz híven minél előrébb haladunk a terraformálással, és oldunk fel újabb, jobb eszközöket, annál gyorsabban fog haladni a folyamat.

Értékelés

96%

Összefoglaló A Planet Crafter egy olyan túlélő játék, ahol a túlélésünk mellett életet kell lehelnünk egy bolygóba, feladatunk végeztével pedig távozni onnan. Egy egyszerű történet, érdekes mellékszereplőkkel és körülményekkel, egy sandbox játék szabadságával.

96%
Translate »