Oldal kiválasztása

League of Legends világbajnokság 2018 döntő – Összefoglaló

League of Legends világbajnokság 2018 döntő – Összefoglaló
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Tegnap reggel elérkezett az idő, hogy kiderüljön ki 2018 legjobb League of Legends csapata. A trófeáért és a világbajnoki címért a kínai Invictus Gaming és az európai Fnatic szállt szembe egymással. Az alakulatok már jól ismerték egymást, mivel mindketten a D jelű kvartettből jutottak tovább, ahol egy helyosztó mérkőzésre is szükség volt, kiderüljön ki a csoport 1. és 2. helyezettje. Azt a párharcot a Fnatic tudta megnyerni, azonban a világbajnoki döntőre már két teljesen más csapat érkezett, mint akik a csoportkör alatt mérték össze erejüket.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a döntő idén is egy nagyjából negyed órát tartó megnyitó ceremóniával kezdődött. Rengeteg táncos mellett először a K/DA lépett színpadra (a RIOT Games koreai pop bandája), majd őket követve felcsendült a VB idei hivatalos dala a Rise is élőben. Utána feltűntek a csapatok és az Idézők kupája is. Ezt pedig egy egészen elképesztő felkonferálás követett és néhány perccel később, már kezdődtek is a mérkőzések.

A csapatok szemmel láthatólag a játék későbbi szakaszára rendezkedtek inkább be, ha a hős választásokat nézzük. A Fnatic középső ösvényese Caps vakon elhozott egy Irelia-t amivel az egész bajnokság alatt dominálni tudott, azonban arra nem számított, hogy válaszként egy Lissandra érkezik, aki majd megeszi reggelire. Rekkles sem tudta játszani a számára komfortos lövészeket, mivel azok vagy tiltva voltak, vagy nem fértek bele a csapat kompozíciójába. Ennek eredményeképpen a Fnatic hamar hátrányba került.

A második meccs csapat kompozíciója már jobban festett európai oldalról. A felső ösvény és a dzsungel kivételével minden más ösvényen csere történt, Caps elhozta Azir-t, akivel legutóbb az elődöntőben a Cloud9 ellen alkotott nagyot, alsó ösvényre pedig egy Ezreal, Braum páros került. Ennek ellenére az Invictus Gaming pontosan tudta, hol kell megállítani a Fnatic csapatát így a szóló ösvényen játszó tankos karaktert azaz Bwipo Urgotját vették célba. Ennek eredménye egy 2/8/2-ben végző hős lett aki a játék végére sem tudta befejlődni a 18. szintet, így a csapatharcok során nem sok mindent tudott csinálni a mérkőzés során, ráadásul Bwipo-n látszott, hogy elég ideges emiatt. 2-0 az IG csapatának.

A harmadik mérkőzésen Bwipo-t a rutinos veterán sOAZ váltotta. Viktor most először nem lett kitiltva a széria során, így a Fnatic rögtön el is hozta. Azonban a Viktor felső ösvény Bwipo játékába illik bele, így ez a hős Caps kezei közé került, mint kényszerválasztás. Az alsó ösvényen végre olyan választásokat tudott elhozni az európai csapat amik igazán fekszenek nekik. A dzsungelben is történt változás, Lee Sin helyére érkezett Jax, ami elég érdekes pick volt, főleg egy világbajnoki döntő 3. meccsén ahol 2-0-ra vezet az ellenfél. Úgy tűnt, hogy a változtatások meghozzák a gyümölcsüket, mivel a Fnatic korán előnyhöz jutott, azonban ezt az előnyt nem tudták megtartani, és ugyanaz lett a vége, mint az első 2 meccsnek. Az európai csapat futott az eredmény után reménytelenül. Így idén az Invictus Gaming emelhette magasba a trófeát.

Annak ellenére, hogy idén nem sikerült, a Fnatic csapatának egyáltalán nincs oka szomorkodni, hiszen az első szezon óta nem volt olyan európai csapat aki a döntőig jutott volna, az elődöntőt is legutóbb 2013-ban sikerült elérnie szintén a Fnatic-nak. Reméljük jövőre több szerencsével jár a gárda és a végén ők emelhetik magasba az Idézők kupáját.

Translate »