Oldal kiválasztása

The Room Two – PC port

The Room Two – PC port
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A nagyon szép és sikeres mobiljátékként indult The Room immáron második része is befutott Steamre, lássuk, hogyan sikerült a portja.

A mobilos változat nagy favorit számomra. Aki nem ismerné a szériát, annak legegyszerűbben úgy lehetne bemutatni, hogy egy szobából kell kijutnunk úgy, hogy különböző feladatokat oldunk meg számos puzzle formájában. A feladatok nehézsége nagyon jól visszaadja a ritkán látott Myst szerű minőséget, amit manapság kevés játék tud visszaadni igazán. A mobilos változat ezen felül megmutatta, hogy milyen realisztikus grafikát tud visszaadni akár egy gyengébb eszköz is komolyabb erőforrások nélkül.

Amennyiben játszottunk az első résszel, akkor hamar rájöhetünk, hogy ténylegesen egy „szobáról” beszélünk, nem pedig egyetlen puzzle doboz megfejtéséről. Ez jó és rossz tulajdonságokat is hozott magával. A „pixel hunt” szerű point and click elemek, amit az első rész elég jól el tudott kerülni, most ebben a részben megjelentek. Ez azzal jár, hogy gyakran nem egyértelmű, hogy a játéktér melyik kis részletére kéne nagyon alaposan rázoomolnunk. Mivel már nem egyetlen térben történik a feladatmegoldás, így ide-oda járkálunk a szobákban. Ezzel együtt néha végig kell kattingatnunk minden pontját a területnek, hogy megtaláljuk a megvizsgálandó pontot.

A második részben a feladatok megoldásához gyakran egy lencsét is kell használnunk, amin keresztül nézve új dolgok jelennek meg a felületeken. Ez egy picit egy hidden object szerű játékmenetté alakítja a feladatmegoldást, mivel ha végig néztünk minden pontját egy területnek és még mindig nem jöttünk rá a megoldásra, akkor nekiállhatunk a lencsén keresztül is átfésülni a dolgokat. Ez szerencsére nagyon kevés esetben jön elő, úgyhogy nem kell megijednünk tőle.

Összességében 4-6 óra játékmenettel szolgál a második rész, ami 5 dolláros árcéduláért igen csak jó vétel (kifejezetten az AAA játékokkal szembeállítva). Ráadásul azt kell mondanom, hogy ez a 4-6 óra nem csak üres dolgokkal megy el, hanem nagyon szórakoztató játékmenettel. A grafika pedig még rátesz egy lapáttal. Akár egy remasternek is nevezhetnénk a játékot, ugyanis a mobilos változathoz képest sokkal nagyobb felbontású és nagyon csinos textúrákat tettek a játékba. Ugyan érintéssel jobban tetszett a vezérlés nekem, de egérrel is ugyan olyan jól kezelhető.

Port minősége: Tökéletes. Példamutató lehetne minden mobil adaptáció számára. Az alapjáték kedvelőinek mindenképp ajánlom a beszerzését, és várom következő rész megjelenését. 

Translate »