Oldal kiválasztása

Hard Reset: Redux változat

Hard Reset: Redux változat
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Második alkalommal játszom a Hard Resetet, immáron a Redux változat személyében, de még mindig nem tudom pontosan megmondani, hogy miről is szól a történet.

A játékot a Flying Wild Hog készítette, akiknek a fejlesztői közt ex People Can Fly tagok is találhatóak, ezért nem véletlen, hogy nagy a hasonlóság a Hard Reset és a Painkiller széria játékmenete között. A játékban kibernetikus robotokat fogunk gyilkolni hordákban, akik folyamatosan elözönlenek majd minket. A modern shooterekből ismeretes regenerálódó HP, stb. teljes mértékben hiányoznak a játékból, így egy igazi retro lövöldét varázsolva elénk.

A történetet animált képregény jelenetekkel mondja el nekünk a játék, ami számomra nem teljesen egyértelmű. Van egy bizonyos „vállalat” és valami AI, amiről folyamatosan beszélnek, de ennél több nem sikerül megragadni. Ami számunkra fontos, hogy jönnek a robotok, mi pedig megyünk, és szétlövünk mindent, ami elénk mer lépni. Az adrenalin pumpáló jelenetek közt néha már inkább kinyomnám az átvezetőt és ugranék vissza a következő hentelésbe. Tökéletesen hozza a pörgős akciót a játék, és a fegyverek és a környezetben felhasználható robbanó, elektromosan kisülő és összetörhető tárgyak által keltett effektek még rátesznek egy lapáttal.

A Redux változatban átdolgozott nehézségi szintek és ellenség elhelyezés található, így akik már rongyosra játszották az eredeti változatát, és kiismerték minden szobáját, azoknak is meglepetést okozhat majd a játék. Ezen felül bekerült még egy dash mozdulat is, ami hihetetlenül hasznos egy nagyobb hordával való harc során. Semmi extrára nem kell gondolni, csak egy gyors ugrás előre vagy oldalra, de a gyorsabb közelharci ellenfelek ütését egy kis gyakorlással könnyedén kikerülhetjük.

Ezen kívül grafikailag és teljesítményre előnyére változott a játék. Az effektek és a fények sokkal pofásabbak lettek, mint az eredeti verzióban, és a betöltési sebesség és a mentési idők is számottevően csökkentek. Ezen felül rendes controller támogatást is kapott végre a játék.

A leglátványosabb változtatás egy cyber-katana, ami egy nagyon effektív közelharci fegyver, és ha ráérzünk a használatára, akkor szinte nem is fogunk mást használni.

A felcsiszolt verziója a játéknak igazából eloszlatja az alap verzióval kapcsolatos problémáim. Egy teljes mértékben retro érzetű run and gun játékot kapunk Blade Runnert emlékeztető világban. A játékstílus egy nagyon egyszerű, és szórakoztató formula. A Painkiller vagy a Serious Sam kedvelőinek kötelező darab, de akik az alap játékot kedvelték, azoknak is ajánlom a beszerzését. Egy loyalty program keretében 85% kedvezménnyel (3€) árulják a meglévő Hard Reset vagy Shadow Warrior(2013) tulajoknak a Redux változatot, de az előrendelés idejéig 10% kedvezmény van minden vásárlónak.

Értékelés: 8,5/10

Translate »