Oldal kiválasztása

Elex – Infó és képáradat a Piranha Bytes új játékáról

Elex – Infó és képáradat a Piranha Bytes új játékáról
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Piranha Bytest szerintem nem kell bemutatnom az RPG rajongóknak. Elég csak annyit mondanom, hogy Gothic. Egy ideje nem hallottunk új címükről, de most sok-sok infó kiderült, képekkel együtt.

A Piranha Bytes mondhatjuk, hogy a Gothiccal beírta magát az RPG játékok történelmébe, de nagyon régóta csend van felőlük, pedig bejelentették, hogy új játékon dolgoznak, az Elex-en. Amiről végre bőségesen érkeztek információk és képek, hála a játék új weboldalának, de inkább tekintsük át mi is vár majd ránk.

Egy technológiailag fejlett civilizáció él a Magalan nevezetű bolygón, amit eltalál egy meteor és egy új nyersanyag kerül így a bolygóra, amit Elexnek neveznek el. De mire is jó ez a nyersanyag? Képes lesz használni a mágiát aki, érintkezik ezzel az anyaggal. De ugye egy meteoritról van szó, ami elpusztítja a civilizáció nagy részét és így egy poszt apokaliptikus világban fogunk járni, amiben vegyül a high-tech és a fantasy.

Mivel RPG-ről beszélünk, ráadásul a Gothic fejlesztőitől így, már sejthetjük, hogy egy nyitott világú játékot fogunk kapni, amit szabadon felfedezhetünk, ráadásul lesz egy jatpackünk, aminek segítségével, amit látunk, oda el is juthatunk, elven lehet majd közlekedni. 

:galeria:

A fegyverarzenál olyan lesz, amivel még nem igazán találkozhatunk RPG címekben (legalább is a fejlesztők szerint). Kapunk klasszikus: kardot, pörölyt, íjat de ezen túl, ugye a technológiai fejletség is megmarad így lesz lángszóró, plazma lövőnk, shotgun. Ráadásul nem esett szó a mágiáról. Bőven lesz módunk, aprítani az ellenfeleinket.

Klasszok is lesznek, de nem kell az elején döntenünk. Tanárokat kell megnyernünk magunknak, akik ezek után tanítani fognak minket. De nem ez lesz az egyetlen lehetőség skilleket tanulni, talákozunk majd más NPC-ket akik hajlandóak lesznek tantíani minket, persze miután teljesítünk nekik pár küldetést.

Elsőre, ennyi információt kaptunk a játékról, de már ebből is látszik, hogy ismét hatalmas fába vágta a fejszéjét a Piranha Bytes, és reméljük, hogy sikerül mindent úgy megcsinálniuk ahol eltervezték, mert akkor egy fantasztikus RPG-vel játszhatunk.

Megjelenési platformokat tekintve: PC, Xbox One és PS4 viszont, hogy mikor érkezik a játék, még nem tudni, de hátha E3-on már többet tudunk majd erről is.

Translate »